Uniunea Europeană NeoSovietică – Pașapoartele pentru vaccinuri vor fi lansate în iunie, dezvăluie prototipul documentului

18:14, 6 aprilie 2021 | Opinii | 247 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, care în februarie a fost pus la conducerea noului grup de lucru pentru producerea vaccinului de către Comisia UE, a dezvăluit prototipul pașapoartelor UE de vaccinare.

În timpul unui interviu acordat canalului de radio și TV RTL LCI, comisarul Breton a mai spus că noile documente care vor dovedi că călătorul a fost vaccinat, recuperat din COVID-19 sau rezultatele testului său în cazul în care niciunul dintre primii doi nu a luat loc, va fi eliberat cetățenilor UE undeva la mijlocul lunii iunie, în mod ideal.

„Din momentul în care putem fi siguri că fiecare european care dorește să fie vaccinat va avea acces echitabil la vaccin, așa cum se va întâmpla în următoarele două-trei luni – va fi bine să aveți un certificat de sănătate care să demonstreze starea dumneavoastră. ”, A spus comisarul.

Comisia UE și-a prezentat propunerea de creare a unui certificat verde digital într-o încercare de a restabili călătoria în mijlocul COVID-19 pentru cei care au fost vaccinați împotriva virusului.

Același document poate fi folosit și pentru a dovedi că titularul și-a revenit din COVID-19. Cei care nu au fost vaccinați și nici nu s-au recuperat de la virus, pot folosi documentul pentru a prezenta rezultatele testului COVID-19.

Prin includerea tuturor celor trei situații într-un singur document, Comisia intenționează să evite discriminarea persoanelor nevaccinate.

Certificatele, al căror prototip a fost prezentat de comisarul Breton în timpul interviului său, vor include informații precum numele, data nașterii, data eliberării, informații despre vaccin / test / recuperare și un identificator unic scanabil al certificatului.

De-a lungul interviului său pentru canalul de radio și TV RTL LCI, el a comentat, de asemenea, despre sezonul de vară viitor, exprimându-și convingerea că certificatele de vaccin vor face posibilă o perioadă de vară mai bună comparativ cu anul trecut.

„Trebuie să trecem la treapta următoare. Acesta va fi prețul pentru a avea un sezon turistic care sper să fie comparabil cu cel de anul trecut, care în cele din urmă nu a fost atât de rău în contextul în care ne aflăm ”, a spus el.

Datele arată că sectorul turismului și turismului a înregistrat o pierdere masivă de aproximativ 3,8 trilioane de euro în 2020, în timp ce în același sector s-au pierdut peste 62 de milioane de locuri de muncă.

La jumătatea lunii februarie a acestui an, Asociația Europeană a Operatorilor de Turism (ETOA) a avertizat că țările UE și ale spațiului Schengen ar putea pierde miliarde în 2021 dacă blocul nu va găsi o soluție pentru redeschiderea frontierelor pentru călătorii neesențiali din Canada, Statele Unite și Mexic.

Potrivit ETOA, care este asociația comercială pentru un turism mai bun în Europa, cu peste 1.200 de membri care deservesc 63 de piețe de origine, America de Nord este cea mai importantă piață de origine pentru Europa, deoarece furnizează anual o sumă de 60 miliarde EUR (70 miliarde USD).