Un video șocant, cu semne apocaliptice

20:47, 24 ianuarie 2018 | Opinii | 4951 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Explicații fizice la niște realități metafizice

Autorii acestui video zguduitor cauta fenomenelor respective explicatii fizice.

Eroare gravă! Ele sunt de natură metafizică, doar manifestarea lor vizibilă este fizică.

Altfel nici nu poate fi într-o lume desacralizată, căzută în orbirea scientismului ca exercițiu intelectual steril al omului încarcerat în cușca antropocentrismului.

La vederea acestor fenomene, omul tradițional ar cădea în genunchi și s-ar ruga Tatălui Ceresc, Creatorului Lumii, să-i ierte păcatele și rătăcirile, să lase lumea să mai dăinuie.

Însă omul modern, mistuit de focul prometeic, fascinat de spiritul luciferic, și-a păstrat doar vederea, dar și-a pierdut iremediabil clarviziunea.

În clipa în care omul s-a crezut stăpânul lumii, al tuturor  bunurilor pământului pe care le poate consuma fără măsură, calea spre pierzanie s-a și deschis în fața lui. Omul industrial s-a pomenit în postura celui care își taie craca pe care stă și se miră de ce se prăbușește.

Intrarea în scenă a ”homo oeconomicus”, a ”homo faber”, revoluția industrială însoțită de obsesia cuceririi naturii și de tehnomania au marcat definitiv declinul lumii asupra căreia s-a crezut stăpân.

Cantitățile astronomice, incalculabile de cărbune, petrol, gaz, metale și atâtea alte zăcăminte subpământene, pe care le tot scoate omul din vintrea Pământului, oară chiar să nu lase breșe uriașe sub scoarța terestră? Iar acele cavități gigantice să nu afecteze în mod fatal scoarța terestră? Și în general,  hiper-urbanizarea, hiper-industrializarea, hiper-violarea ecosistemului nostru să nu afecteze în mod iremediabil, fatal Pământul?

Dacă am avea un pic de înțelepciune, n-am căuta explicații puerile, pseudoștiințifice unor realități profund mistice, taina cărora o știau și o venerau toate popoarele lumii de la Facere încoace. Dar în secunda în care ”homo sapiens” l-a asasinat pe ”homo religiosus”, cursa amețitoare, în continuă accelerare de viteză spre autodistrugerea fizică și duhovnicească a omenirii a demarat în trombă.

Mai suntem oare în stare să apăsăm brusc pe frâne? Ne mai putem opri din alergarea sinucigașă? Da. Categoric. Pentru că fatalismul e o erezie. Doar că sunt toate semnele să înclinăm spre părerea că și de această dată, dacă mai avem o șansă, ea poate veni doar prin recăpătarea înțelepciunii cu prețul unor suferințe și catastrofe uriașe.

 

Iurie Roșca,

un optimist creștin