Col. Lawrence Wilkerson: „SUNTEM NEGUSTORUL DE MOARTE AL LUMII!”

09:51, 10 februarie 2018 | Opinii | 2814 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Colonelul Lawrence Wilkerson, fost şef de personal al lui George W. Bush, care consideră că statul american a fost privatizat în favoarea complexului industrialo-militar.

Statul nu mai face altceva decât să asculte ordinele acestuia şi să provoace conflicte, haos şi distrugere pentru a vinde tot mai multe arme. În acest tablou înspăimântător, anti-uman, chiar şi războaiele au fost privatizate: în Afganistan, firmele americane sunt prezente cu peste 30.000 de mercenari, în timp ce trupele americane sunt circa 12.000.
Wilkerson îl citează şi pe un precursor al său, generalul Smedley Butler, cel mai decorat şi onorat oficial al marinei americane din prima jumătate a secolului XX. După ce câteva decenii a dus războaiele SUA pe tot globul, Butler a devenit un opozant public al imperialismului american, considerând războaiele acestuia o afacere „gangstereasc㔺i a rămas celebru pentru fraza: „Dacă privesc înapoi la chestiile astea, cred că i-aş fi putut da lui Capone câteva sfaturi. Căci, dacă performanţa lui maximă a fost să opereze cu gansterii săi în câteva districte, eu am operat pe trei continente.”


În opinia lui Wilkerson, Congresul este cumpărat şi el de producătorii de armament, în timp ce armata este la picioarele acestora inclusiv prin ofiţerii de rang înalt care trec din serviciul militar în funcţii înalte în cadrul companiilor respective.
Media este şi ea cumpărată sau deţinută de aceiaşi plutocraţi corporatişti şi contribuie din plin la spălarea pe creier a populaţiei, care astfel ajunge să susţină în majoritate politica imperialistă a SUA.

Paul Ghițiu

Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,