Radu Toma: Despre publicistul Petru Romoșan

16:04, 19 noiembrie 2017 | Opinii | 2126 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pretutindeni în lume presa și periodicele scrise aproape că au stins lumina. Televiziunile din spațiul euroatlantic sunt mai toate „politicește corecte”. În România fac azi ceva rating știrile despre scumpiri, boli și leacuri, ROBOR, creșterea dobânzilor la bănci și starea vremii.

Media aliniată, cel mai des mincinoasă prin omisiune sau umplând perfid paginile și timpii de antenă cu toți neica nimeni și toate nimicurile, exact ca o fostă gazetă comunistă, aproape că a alungat publicul de la chioșcul de ziare, televizor și radio. Conștiințele libere din ziaristica română se numără pe degetele de la o mână și, în câteva publicații, modeste, împrăștiate în țară, și pe rețelele de socializare politizate din mediul virtual, ele au declanșat mișcarea de rezistență la statul paralel, instalat aici de peste două decenii de neoconservatorii și neoliberalii ieșiți la vânătoarea globalistă.

Printre „maquisarzii” (rezistenții) împotriva „regimului de la Vichy” din Bărăganul Europei se numără și Petru Romoșan, publicist, editor de carte și om de cultură de la București. Citindu-l, publicul românesc descoperă adevăruri îngropate sau trecute sub tăcere despre sărăcirea premeditată a tuturor; despre Revolta, deocamdată la începuturi, împotriva neoliberalismului economic, devenit pretutindeni ideologie și politică antipopulară; despre recolonizare (a lumii) prin globalizare; despre reevaluarea absolut necesară a funcțiilor statului și regăsirea valorilor tradiționale – familie, credință, lege și justiție; despre oligarhia cleptocratică și establishment-ul corupt și incompetent, inclusiv bruxellocrația; despre decăderea și mizeria presei aliniate (mainstream media); despre clona patetică Macron, a Franței – prima din viitoarea serie de clone prezidențiale pentru secolul 21 produse de cercuri oculte; despre demagogia politicianistă care a sufocat și trimis în derizoriu cuvintele libertate și democrație; despre comportamentul nepăsător, răutăcios al unui capitalism ajuns la bătrânețe și la bolile ei; despre apusul democrațiilor occidentale și Vestul condus prost; despre dictatura statului paralel din România și războiul ei împotriva românilor etc.
Începând de astăzi, flux.md pune comentariile libere ale publicistului român Petru Romoșan la dispoziția cititorilor sub titlul generic „Starea vremurilor”.

Radu Toma,
București

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,