Puterea de la Chişinău, ca marionetă a păpuşarilor de peste ocean

14:10, 6 decembrie 2017 | Opinii | 1530 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Proiectul de lege înaintat în Parlamentul Republicii Moldova de exponenţii Partidului Democrat, ce se referă la „combaterea propagandei ruse”, şi care va stârni în curând dezbateri aprinse în societate, nu are nimic în comun nici cu scopul declarat al acestui document şi nici cu manifestarea voinţei politice a celor de la guvernare. Regimul de la Chişinău nu are de ales. Acesta trebuie să execute o decizie a Washingtonului. Ţara noastră s-a pomenit în acelaşi proiect antirusesc al globalismului american, alături de un şir de alte ţări.

Dacă un stat atât de puternic, cum este Germania, a fost nevoit să capituleze în faţa hegemonului de peste ocean şi a pus umărul, în detrimentul propriilor sale interese economice, la introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei, atunci ce şansă a avut Republica Moldova să acţioneze în disonanţă cu ambiţia „patronului” lumii occidentale?! Singurele excepţii în Europa, care îşi permit să aibă o politică internă şi externă axată pe propriile interese, sunt Ungaria şi Belarus. Celelalte guverne se fac a nu vedea cum dreptul internaţional este călcat în picioare de ofensiva talasocraţiei, în care a fost atrasă în calitatea de unealtă şi Republica Moldova.

Mişcarea pe care o face guvernarea de la Chişinău, îndreptată spre combaterea propagandei ruseşti (şi, am mai adăuga noi, spre favorizarea monopolului celei globalist-americane), este încă o demonstraţie a faptului că lumea post-Ialta s-a prăbuşit. Acel echilibru al puterilor la care au ajuns cele două blocuri a dispărut odată cu prăbuşirea URSS. Gruparea care a pus mâna pe putere la Washington îşi continuă ofensiva geopolitică prin colonizarea economică, mediatică şi ideologică a lumii, iar pentru ca înaintarea să fie mai eficientă, este nevoie ca orice punct de vedere divergent să fie anihilat. Şi aşa cum în Republica Moldova doar unele produse mediatice informative şi analitice ruseşti promovează un punct de vedere alternativ celui globalist american, am putea spune Partidul Democrat din Moldova a aprobat linia politică a Partidului Democrat din SUA de a promova în ţara noastră o cenzură favorabilă propagandei Washingtonului.

Această situaţie ne aminteşte de articolul 6 din constituţia URSS, care proclama rolul conducător al Partidului Comunist al URSS. Toate deciziile Comitetului Central al acestuia erau aprobate ulterior, fără nicio obiecţie, de comitetele centrale ale partidelor comuniste din republicile unionale. Astfel, Republica Moldova a făcut un salt extraordinar – dintr-o fostă colonie sovietică s-a transformat într-o colonie a imperiului mondial condus de plutocraţia de la Washington. Partidul de guvernământ din ţara noastră (oricare ar fi acesta) recunoaşte rolul conducător al partidului de guvernământ din SUA şi execută cu zel soldăţesc indicaţiile lui preţioase. Unui regim care a uzurpat puterea în Moldova îi este, până la o vreme, foarte convenabil centrului imperial atlantist (acesta fiind el însuşi uzurpatorul cu menţinerea aparenţelor legale a puterii de stat din SUA), pentru că se supune cu obedienţă maximă oricărui comandament.  Mai grav, marionetele locale simulează cu stângăcie de cabotin provincial exercitarea actului puterii ca expresie a propriei voinţe, fără să-şi dea pe faţă (im)postura de lachei.

Ce e de făcut în această situaţie? Prima sarcină ar să înţelegem ce ni se întâmplă. Adică să aruncăm cât mai departe ochelarii de cai, pe care ni i-a aranjat pe nas noul ocupat, care ne-a colonizat cu viclenie minţile sau, altfel zis, ne-a croit hărţile mentale după interesul propriu şi ne reduc la postura degradantă de sclavi fericiţi. Cine încă nu şi-a pierdut definitiv  spiritul critic şi capacitatea de analiză,  până la urmă are toate şansele să-şi revină din vraja americanolatriei. 

Iar povestea cu sancţiunile contra presei ruse trebui privită în contextul mai larg al obsesiei de dominaţie planetară a sectei fundamentaliste cubărite la Washington.

După căderea URSS şi scurgerea a peste un sfert de veac de tranziţie spre statulul de protectorat american, popoarele din fostul spaţiu ex-comunist îşi revin din paralizia intelectuală şi volitivă în care au fost ţinuţi de către zişii eliberatori. O nouă fază a procesului de emancipare naţională este inevitabilă. Mai ales că experienţa tristă a Europei Occidentale de colonie americană devine din ce în ce mai cunoscută şi în spaţiul nostru.

Valeriu Mardare

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,