Iurie Roşca: Ţările arabe se luptă pentru colonizarea economică a Moldovei

09:10, 25 septembrie 2018 | Opinii | 1699 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În Republica Moldova există multe voci, care vor să anuleze Asociația cu UE. Iurie Roşca și-a exprimat opinia cu privire la această chestiune.

„Acum patru ani, cînd a fost semnat Acordul la Vilnius, iar apoi ratificat în Parlament, jumătate din societate era împotriva acestuia. Pentru că ne-am predat economia și devenim, pur și simplu, o colonie economică a marilor corporații economice internaționale mari. Modificările vor trebui să fie aștepte mult timp”, consideră expertul.

În ceea ce privește declarațiile privind refuzul aderării la UE, jurnalistul remarcă faptul că Moldova a intrat în rețeaua de influență a șeicilor arabi.

În ultimul timp au avut loc numeroase călătorii ale liderilor noștri în ţările arabe și se pare că aceste țări sînt puternic orientate către Republica Moldova, ca să o recîștige de la Occident și Rusia și să o colonizeze din punct de vedere economic, astfel apare al treilea jucător – islamiștii.

„Scopul acestor afacerişti este doar unul – de a cumpăra toate pămînturile. Situația va fi mai rea decît în România”, a adăugat interlocutorul. În studioul Programului „Na samom dele“ a agenției de știri News Front au fost prezenţi politicianul moldovean Iurie Roșca și jurnalistul și prezentatorul permanent Serghei Veselovski.

Sursa: noi.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,