Generalul Dumitru Iliescu: ”Partenerul strategic și statul paralel”

11:27, 19 martie 2018 | Opinii | 1234 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

“Să plece rușii, să vină americanii!” – erau propozițiile care își săpaseră locaș adânc în gândurile a milioane de români, eu numărându-mă printre aceștia! Pentru majoritatea dintre noi, rușii reprezentau forța de ocupație, și niciun popor – indiferent cât de mare sau de mic era – nu putea să accepte jugul străin.

Dorința de libertate, de independență, de respect, era atât de vie și de puternică în mintea românilor încât pentru ei venirea americanilor reprezenta izbăvirea, eliberarea și asigurarea acestor deziderate. De aceea românii l-au tolerat și chiar l-au iubit pe Ceaușescu o mare perioada de timp: pentru că el era perceput ca garantul acestor simboluri.

A sosit revoluția, a plecat Ceaușescu, au venit americanii, oricum rușii plecaseră demult! Se vedea, în mod pregnant, pe fețele românilor, bucuria de a-i avea pe americani alături, și de aceea au fost primiți cu brațele deschise. Nu a trecut însă mult timp, și partenerul nostru strategic, pe care poporul român l-a primit cu atâta căldură ca oaspete, a început să-și pună în aplicare planul odios de cotropire a țării.

Dacă analizăm acțiunile americanilor în diverse zone ale lumii, observăm cu ușurință faptul că, acolo unde au mers, nu au exportat cu ei principiile democratice ci doar interesele lor! Pentru realizarea acestor interese au călcat în picioare totul, inclusiv drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor. Acolo unde s-au dus, reprezentanții Unchiului Sam au transformat zonele respective în zone de ocupație, în colonii, subjugând popoarele și spoliindu-le avuția națională. Așa s-a întâmplat, și se întâmplă, și la noi.

România se află sub ocupație americană, nu numai economică, ci și militară! Americanii au preluat controlul asupra tuturor zonelor, de la cea politică la cea economică, la cea informațională, la cea juridică și, nu în ultimul rând, la cea militară! Pentru a controla totul, partenerul nostru strategic nu are nevoie de un Stat de drept în România, ci de un stat de drepți – și așa au proiectat și au inființat Statul Paralel, al cărui nucleu îl reprezintă binomul SRI-DNA! Prima lor acțiune semnificativă în țara noastră a fost aceea de a prelua controlul asupra serviciilor de informații, pornind de la principiul că cine are informația, are și puterea. Din păcate, acțiunea lor a avut succes, și au reușit să preia controlul asupra celor mai importante structuri de apărare, ordine publică și siguranță națională! Ținta lor prioritară a fost Serviciul Roman de Informații, devenit țintă încă de la înființare, dar acțiunea majoră de preluare a controlului asupra acestei structuri s-a declanșat după anul 2005, când condițiile au devenit prielnice, și a atins apogeul în 2009, odată cu preluarea controlului în integralitatea sa și când se pun bazele binomului SRI-DNA, la inițiativa CIA.

Americanii nu au nevoie de un stat democratic, ci de un instrument prin intermediul căruia să controleze toate zonele amintite mai sus. Tot la inițiativa CIA, oamenii politici, oamenii de afaceri, magistrații, militarii, specialiștii din diverse domenii care erau incomozi și puteau afecta promovarea intereselor americane în țara noastră, au fost transformați în ținte ale binomului SRI-DNA, care le-a construit dosare și i-a încătușat, eliminandu-i din zona politică, de afaceri, de justiție și alte zone de interes. Așa au procedat americanii oriunde s-au instalat. Prin acțiuni oculte au transferat puterea, de la cei care o dețineau în mod legitim, către structuri ilegale, pe care le puteau controla și prin intermediul cărora exercitau această putere în interesul lor! Cei care și-au trădat țara și poporul au fost permanent susținuți, protejați și promovați de către americani. Prin intermediul lor, americanii și-au pus în aplicare planul de cotropire a României, de control asupra bogățiilor și de spoliere a avuției naționale. Pe aceeași linie înscriindu-se și obligarea României să plătească milioane de dolari pentru o tehnică militară învechită, neoperațională, pe care ei o trimit la casare, fără a oferi la schimb absolut nimic, nici cel puțin ridicarea vizelor! Aveau nevoie, în afară de cele menționate anterior, și de pozitia geo-strategică a țării noastre, din care să poată domina zona.

Au pus la punct un plan pentru deteriorarea relațiilor României cu Federația Rusă și tăierea legăturilor tradiționale cu aceasta, inclusiv în domeniul economic, cel cultural, dar și cel diplomatic, încercând să aducă țara noastră în situația în care prezența americană pe teritoriul nostru să fie indispensabilă. În cadrul acestui demers, ca și în al celui economic, și-au adus alături și partenerii occidentali, cu care au impărțit tortul cel mare. Acum înțelegeți de ce atunci când se încercă să se ia măsuri care să limiteze acțiunile și efectele celor din statul paralel, reprezentanții lor, în special ambasadorii, interveneau imediat și stopau aceste măsuri? De ce credeți că au fost susținuți permanent George Maior, Florian Coldea și alți camarazi ai lor din Statul Parallel, în pofida faptului ca erau foarte vizibile acțiunile lor nelegale, abuzurile pe care le săvârșau, încalcarea flagrantă a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor? Pentru că ei au trădat România și au deservit interesele partenerului nostru strategic și ale celor din țările occidentale. Așa a ajuns România să fie vândută pe nimic, așa a ajuns tot ce a construit în ani acest popor cu sudoare și cu eforturi uneori supraomenești, să intre în proprietatea unor parteneri de-ai noștri din NATO și din UE. A fost greu și pe timpul dominației sovietice, dar jaful la care am fost supuși acum, nu am fost supuși niciodată, nici măcar pe timpul Imperiului Otoman! Oricum, pământul, apele, pădurile – până să intrăm sub influența partenerului strategic – au fost doar ale românilor. După aceea și-au schimbat propietarul. Nu accept niciun fel de cotropire pentru că, oricine ar face-o, tot cotropire este!

Din punctul meu de vedere, ocupația americană este cea mai dura ocupație la care a fost supus poporul român, de la apariția sa, și până în prezent…!!!

de Dumitru Iliescu

Sursa: gandeste.org

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,