General francez: Invazia Europei de către migranți este programată, controlată și acceptată

10:51, 10 decembrie 2018 | Externe, Opinii | 1586 vizualizări | Un comentariu Autor:

Șeful Serviciilor de Informații Militare franceze, generalul Charles Gomart, care a părăsit armata în mai 2017, afirmă că „invazia Europei de către migranți este programată, controlată și acceptată„ și „nimic din traficul migrator din Marea Mediterană nu este necunoscut de autoritățile franceze militare și civile”.

Generalul Christophe Gomart, șeful Direcției de Informații Militare, a fost responsabil de colectarea tuturor informațiilor care ar putea ajuta Franța să ia decizii de ordin militar. El a explicat  în cadrul unei conferințe, care a a avut loc la Societatea de Geografie din Paris, modul în care traficul de migrație din Orientul Mijlociu și Marea Mediterană se află in permanență în atenția serviciilor secrete franceze, scrie alterinfo.ch.

Gomart spune că armata franceză a identificat principalele puncte de intrare ale rutellor de trafic de ființe umane de pe teritoriul Libiei, în special din zona Celor trei Frontiere (Libia, Sudan, Egipt).

Serviciile secrete franceze știu, de asemenea, locurile în care contrabandiștii își schimbă „încărcăturile umane” și unde le duc. Înainte de orice plecare pe mare, contrabandiștii sună la Centrul Italian de Coordonare pentru Salvarea Maritimă și astfel bărcile europene adună direct de pe mare masele migratoare, pentru a le transporta în port, de teama ca ele să nu acosteze pe coasta Africii.

Deci nu există nici un mister, se știe orice detaliu despre acest fenomen care a pus stăpânire pe Europa.

Generalul francez susține că:

Se știe de unde „contrabandiștii” se aprovizionează cu bărci. Se știe că
Turcia eliberează pașapoarte false, iar autoritățile care primesc migranți închid ochii.

Direcția de Informații Militare (DRM), care este lider în Franța în informațiile de origine imagistică (IMINT) furnizate de sateliți de spionaj militar, a lansat la 19 ianuarie un centru de expertiză – CRGI.

Multidisciplinar, acest centru a reunit treizeci de specialiști civili, dar si militari și rezerviști, a căror misiune principală este de a analiza informațiile colectate de DRM dintr-o multitudine de senzori (interceptări, sateliți, surse deschise, cibernetice, etc.) .

În acest fel, DRM poate prezenta guvernului francez o situație specifică a prezenței imigranților din zona sub-Sahariană, din Libia, identitățile lor exacte, procedurile și strategiile„traficanților” de migranți.
Aceste informații sunt transmise de Franța la sediul misiunii europene în Marea Mediterană (Eunavfor Med).

Anul acesta, 104.506 migranți au traversat cu succes Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa și 2.075 au murit.

Cel puțin 120 de migranti din nordul Africii au ajuns în Spania în fiecare zi a lunii noiembrie. în luna octombrie a fost stabilit un nou record, peste 350 de migranți ajungand in Spania în fiecare zi, conform datelor publicate de Organizația Internațională pentru Migratie (OIM).

Valul migrației a atins un vârf în 2015, anul în care peste un milion de persoane. Multe fugeau din calea Războiului din Siria și au ajuns în Grecia, din Turcia, în principal pe mare. Numărul persoanelor care au încercat această traversare a scăzut puternic, în urma unui acord controversat în domeniul migrației încheiat de Uniunea Europeană (UE) cu Ankara în martie 2016.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,