Biserica catolică germană vrea să fie date jos crucile puse de guvernul Bavariei în instituţiile guvernamentale!

11:09, 4 mai 2018 | Opinii | 2301 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Am relatat de curând, în 26 aprilie, despre decizia guvernului bavarez de instalare a crucilor în clădirile guvernamentale ca semn al identităţii creştine a bavarezilor, o acţiune singulară şi cu atât mai mult de apreciat în Vestul ateist, socialist şi islamist.

Decizia, normal criticată de  promotorii migraţiei, incluziunii cu orice preţ, multiculturalismului şi lgbtismului, s-a văzut, în mod neaşteptat, criticată chiar de la nivelul cel mai înalt al Bisericii Catolice Germane. Cardinalul Reinhard Marx despre care am vorbit nu de mult ca sprijinitor, alături de cardinalul german Walter Kasper al căsătoriei homosexuale, continuă pe linia care l-ar face invidios pe înaintaşul său ideologic, Karl Marx, şi, într-o declaraţie pentru ziarul Suddeutsche Zeitung denunţă animozitatea, divizările şi tulburările publice cauzate de această decizie. Mai mult chiar, cardinalul, membru al consiliului restrâns al papei Francisc, faimosul C9, a condamnat această decizie care produce clivaje.

Dacă pentru guvern Crucea constituie o expresie a caracterului istoric şi cultural al Bavariei, în mod clar perceptibil pentru a justifica o angajare vizibilă în raport cu valorile fundamentale ale dreptului şi ordinii sociale din Bavaria şi Germania, pentru cardinalul Marx acest lucru este de neacceptat.

Nu se poate înţelege ce este Crucea dacă ea nu este văzută decât ca simbol cultural, a spus el, iar măsura guvernului este o expropriere a Crucii în numele statului.

Cum îşi justifică cardinalul poziţia: Crucea este un semn de respingere a violenţei, nedreptăţii, păcatului şi morţii, dar ea nu este un semn împotriva altor persoane. A agăţa o cruce înseamnă că eu trebuie să mă orientez după vorbele celui care a murit pe cruce pentru întreaga lume. Este o provocare: pentru fiecare creştin, pentru Biserică, dar şi pentru statul care vrea să aibă referinţă la acest semn.
Pentru cardinalul Marx, a trăi într-o ţară creştină înseamnă acceptarea manifestării identitare a fiecăruia în măsura în care nu este creştin, căci manifestarea creştinilor înseamnă jignirea celorlalţi.

Paul Ghițiu

Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,