Europa împotriva Uniunii Europene

12:35, 23 mai 2016 | Interviu | 2478 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

22 mai în Austria a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Candidații: deputatul Partidului Libertății din Austria Norbert Hofer și candidatul independent, fostul lider al Partidului Verzilor – Alexander Van der Bellen. Prezența la vot a constituit 72 la sută. Rezultatele finale urmează să fie anunțate în seara de 23 mai.

În ajunul anunțării rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, centrul analitic Katehon a discutat cu deputatul landtag-ului din Viena, membru al Partidului Libertății din Austria, Johann Gudenus.

Cum austriecii care în alegerile prezidențiale votează pentru Partidul Libertății privesc viitorul?

Poporul Austriei este în căutarea stabilității. Poporul văd un viitorul care ar avea la temelie rădăcinile sale tradiționale. Austriecii nu își doresc un viitor care ar avea la bază multiculturalismul sau negarea identității. Un astfel de viitor nu este durabil. În ultimele decenii Europa, sau mai exact, Uniunea Europeană a încercat să construiască un astfel de model, dar el s-a dovedit a fi extrem de instabil. Multiculturalismul, criza imigranților, islamizarea populației europene…

Europa trebuie să rămână una creștină și să-și apere valorile, tradițiile multiseculare. Partidul Libertății se pronunță anume pentru o astfel de Europă: creștină, tradițională, bazată pe valorile naționale.

Cine este astăzi inamicul Europei creștine? 

Astăzi Europa este atacată din mai multe direcții: un pericol reprezintă forțele politice liberale de stânga, care se pronunță pentru globalizare și însăși Uniunea Europeană, care propagă activ valorile toleranței, având în același timp o atitudine agresivă și ostilă față de creștinism și tradițiile europene. Astăzi Uniunea Europeană distruge valorile noastre. Urmează să ne opunem acestui proces. 

Partidul Libertății s-a pronunțat în nenumărate ori pentru renunțarea la sancțiunile împotriva Rusiei. Cum acest lucru poate fi realizat și ce atitudine au elitele politice europene față de această idee? 

Majoritatea populației se pronunță împotriva sancțiunilor. Întreaga această situație cu sancțiunile lovește nu doar în economia austriacă, dar și în cea europeană în ansamblu. Văd că aceste sancțiuni nu sunt spre beneficiul niciunei țări europene. În acest caz, la ce servesc ele? Faptul că Austria susține sancțiunile presupune faptul că în guvernul austriac există oameni care nu sunt independenți în luarea deciziilor, urmând ordinile străine sau fiind niște marionete în tot acest joc politic anti-rusesc. Pentru Partidul Libertății din Austria este foarte importantă crearea unei Austrii suverane, independente de orice forțe externe. Partidul Libertății pledează pentru o Europă continentală, o Europă puternică, o Europă suverană. Austria trebuie să ia decizii de sine stătător. Europa și Rusia sunt divizate de inamicii unității noastre.

Cum și pe ce fundamelte politice și religioase poate fi construită o Europă alternativă Uniunii Europene?

Anume răspunsul la această întrebare căutăm astăzi împreună cu colegii noștri, spre exemplu, partidul italian Liga Nordului și Frontul Național din Franța. Încercăm să reformăm UE din interior, dar acest lucru este extrem de complicat. Programul nostru arată astfel: construirea unei Europe ca o uniune a statelor suverane, păstrarea libertății comerțului, dar renunțarea la dictatura Bruxellesului.

Identitatea, națiunea, tradiția și credința – iată care sunt valorile fundamentale ale Europei pe care vrem să o edificăm.

sursa: Katehon

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,