Călin Georgescu: Politicienii – o altă specie umană

09:56, 9 noiembrie 2015 | Interviu | 3974 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Revolta faţă de tragedia din clubul Colectiv a aprins dorinţa de libertate şi demnitate, a renăscut spiritul Timişoarei din Decembrie 1989, este de părere Călin Georgescu, membru al Clubului de la Roma.

Domnia sa consideră că cei care au protestat, săptămâna trecută, în Bucureşti şi în ţară, sunt hotărâţi să-şi definească diferit strategiile de viitor, şi-au unit energiile pozitive şi nu mai acceptă statutul de sclavi plătitori de taxe. În opinia sa, politicienii nu au cum să înţeleagă nicidecum mesajul lor, „pentru că sunt altă specie umană, marcată exclusiv de singura lor acţiune de după 1989 şi anume însuşirea şi preluarea bunului public, având ca unic deziderat infracţiunea”.

Călin Georgescu, care între 1997-2013 a fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România, a avut amabilitatea să ne acorde un interviu, în exclusivitate.

Numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat de mai multe ori ca posibilă propunere pentru preluarea funcţiei de premier al ţării noastre.

Clubul de la Roma este o denumire simbolică pentru o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei.

Reporter: Ce valori consideraţi că îi animă pe cei care au protestat zilele acestea în stradă? Consideraţi că vor putea schimba ceva? Consideraţi că politicienii înţeleg mesajul lor?

Călin Georgescu: În primul rând, revoltă faţă de sacrificiul uman al celor 44 de tineri morţi din cauza incendiul din seara zilei de 30 octombrie şi a celor peste 100 care se zbat între viaţă şi moarte în spitale. De aici s-a aprins dorinţa de libertate şi demnitate, a renăscut spiritul Timişoarei din Decembrie 1989. Sigur, au schimbat deja prin modul eroic în care s-au ajutat unii pe alţii din iadul incendiului declanşat în Clubul Colectiv. Toţi au fost eroi acolo, ca şi cei care i-au ajutat, medici, pompieri.

Şi vor putea schimba, pentru că sunt hotărâţi să-şi definească diferit strategiile de viitor, şi-au unit energiile pozitive şi nu mai acceptă statutul de sclavi plătitori de taxe, impus perfid şi ascuns prin politica dusă din ’89 până acum. Politicienii nu au cum să înţeleagă nicidecum mesajul lor, pentru că sunt altă specie umană, marcată exclusiv de singura lor acţiune de după 1989 şi anume însuşirea şi preluarea bunului public, având ca unic deziderat infracţiunea.

Reporter: Consideraţi că avem vreo şansă să ieşim din „sensul giratoriu în care ne învârtim de 25 de ani”?

Călin Georgescu: Se poate, desigur, nu trebuie pierdută speranţa. Frica domină încă societatea românească, stă în suflet şi nu pleacă. „…sunt suflet în sufletul neamului meu”, spunea Coşbuc. Asta se trezeşte acum în poporul român zilele acestea şi în special în tineret, care doreşte să fie responsabil pentru ceea ce face el, nu pentru ceea ce îi dictează alţii. Responsabilitatea este preţul Libertăţii!

Ce eu nu înţeleg însă este de ce mereu tinerii trebuie să fie generaţia de sacrificiu? De ce nu sunt adulţii de sacrificiu şi cei care s-au vândut pentru o mână de ţechini?

Reporter: Aţi declarat că reţelele de socializare nu vor putea produce o reformare a clasei politice. De unde trebuie să vină reforma?

Călin Georgescu: Din noi înşine, din înţelegerea că fiecare dintre noi suntem creatori, suntem fiinţe spirituale. Nu mai simţim nici credinţă, ci o vorbim şi o afişăm pe reţele de socializare, folosite intens pentru că nu ne mai percepem sufletul.

Românismul a însemnat să fim noi înşine. Strămoşii şi înaintaşii noştri s-au luptat pentru apărarea valorilor morale ale acestui neam. Pentru neam, aveau un mare respect şi o mare credinţă. Conducătorii de azi l-au golit de toată bogăţia morală şi fizică.

Reporter: Ce le lipseşte protestatarilor?

Călin Georgescu: Nu le lipseşte nimic! Le trebuie doar continuitate, să nu cedeze şi să nu se lase manipulaţi. Oamenii liberi luptă pentru demnitate, sclavii pentru supravieţuire.

Reporter: Cine trebuie să configureze un proiect de ţară? Cum ar trebui să arate şi cât timp ar dura reforma?

Călin Georgescu: Statul! Partidele politice. Ele fiind inexistente în spaţiul naţional, rămâne societatea civilă. Eu am propus un proiect de ţară. Se numeşte: „Hrană, Apă, Energie”, adică promovez o nişă europeană unică şi ridic un steag care ar aduce România în sistemul economiei mondiale şi o poate face să conteze, pe fondul crizei mondiale teribile de hrană şi apă care se prefigurează la orizontul anilor 2020. Principalul este să aduci ţara la nivelul unei chemări. Şi atunci, cu un proiect de asemenea dimensiuni, refaci ţara şi devii buricul pămîntului. Iar reforma… se face în fiecare zi, prin autoritatea impusă de proiect.

Reporter: Numele dumneavoas¬tră a fost vehiculat pentru funcţia de premier. În ce condiţii aţi accepta o astfel de funcţie?

Călin Georgescu: Eu sunt doar un soldat credincios în slujba neamului meu.

Reporter: Apreciaţi că România are nevoie de un Guvern de tehnocraţi? De ce?

Călin Georgescu: România are nevoie la conducere de oameni care să facă istorie, nu politică. România are nevoie de caractere care să lupte pentru o ţară demnă şi sigură pentru cetăţenii ei, care înţeleg că nu contează privatizarea, ci guvernanţa şi că totul se reduce la interesul naţional.

Reporter: Activitatea febrilă a DNA şi DIICOT din ultima perioadă a arătat cetăţenilor că România este cuprinsă de flagelul corupţiei. Ce şanse avem pentru curăţarea acestui sistem?

Călin Georgescu: Atunci când vom lupta pentru demnitatea naţiunii noastre, ca oameni liberi şi vom înceta să ne mai victimizăm, să ne invidiem şi urî între noi. Reprofesionalizarea societăţii româneşti se impune de urgenţă. Incompetenţa promovată la nivel de conducere de stat a născut corupţia la nivel naţional. Sis¬temul le-a permis hoţilor să fure. Prin urmare, el nu fura dacă nu i se permitea sau, şi mai rău, dacă nu era încurajat. O ţară nu se apară cu robi. Astăzi, românii au ajuns pribegi în ţara lor.

Reporter: Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat dezamăgit de tinerii aflaţi în ultimii ani în prim-planul vieţii politice, declarând că aceştia fac parte dintr-o generaţie ratată. Afirmaţiile fostului preşedinte au fost întărite de acţiunile procurorilor din perioada recentă. Cum poate fi reformată clasa politică din România? Ce şanse mai au tinerii în politică românească?

Călin Georgescu: Prin ceea ce a afirmat fostul preşedinte, s-a autodenunţat el însuşi ca fiind un ratat, un pseudocult, care nu a putut să se înconjoare decât de indivizi după chipul şi asemănarea lui. Samsarii politici au făcut şi fac eforturi disperate de a terfeli propriul popor, pentru ca totul în jur să devină la fel de murdar ca ei. În 25 de ani, clasa politică i-a văduvit pe tineri de educaţia reală, ca apoi tot ea să îi acuze. Este un atentat direct la drepturile omului, un act criminal din partea întregii clase politice, care de altfel, nu poate fi reformată, ci doar schimbată total. Pseudoeducaţia promovată l-a manipulat pe tânăr să nu ştie cine este, să fie doar cine spun ei că este.
Noi trebuie să moralizăm societatea prin carte, prin istoria noastră milenară, fiecare să înveţe adevărul pentru el însuşi, muncă sinceră, onestă – cum a fost neamul româ¬nesc, să înlăturăm viclenia şi istericalele fanariote şi atunci vom putea fi români adevăraţi. Tinerii de azi au şanse sigure să facă acest lucru, pentru că ei au sufletul curat.

Reporter: Sunt din ce în ce mai multe voci care susţin că serviciile de intelligence conduc România, iar fostul preşedinte Traian Băsescu a spus acum ceva timp că acestea sunt incontrolabile. Care este opinia dumneavoastră cu privire la implicarea serviciilor speciale în viaţă politică?

Călin Georgescu: Dacă serviciile speciale româneşti şi-ar fi făcut datoria, nu ajungeam în halul acesta, adică o ţară în faliment, care trăieşte pe datorie. Însă ei au trădat cauza şi nu au apărat statul, cetăţeanul şi pământul ţării, ci alte interese, străine de neamul nostru. Ori, prin definiţie, statul este în slujba cetăţeanului şi se luptă pentru siguranţa şi bunăstarea fiecăruia dintre noi. La noi însă, statul a fost îngropat ca instituţie şi a fost înlocuit de securitatea statului. Astăzi, Armata ţării nu poate apăra nici Bucureştiul, iar jandarmeria este mai amplă în număr şi dotare decât armata. Pe cine apară oare? Ţara sau politrucii de la putere? România se află astăzi sub asediul marilor corporaţii fără ţară. Corporaţiile sunt noul comunism. Iar jandarmeria, în cazul revoltător din Pungeşti cu Chevron, îi apară pe ei, nu pământul ţării şi oamenii lui.

Toate datele statistice sunt modificate. Scopul unei ţări nu este să producă PIB, ci standard ridicat de viaţă. Ori, totul s-a prăbuşit în jurul nostru: demografie, sănătate, şcoli, drumuri, case, trunchiuri de păduri şi trunchiuri de suveranitate. România este într-o sclavie economică. De la Ştefan cel Mare încoace, toate pierderile suferite de România sunt mai mici decât ceea ce s-a furat în aceşti 25 de ani.

Cozile de topor au devenit topoare după 1990. Nu suntem captivii unui agresor străin, ci nouă înşine, debusolaţi în această lume străină, cu o crasă lipsă de icoane şi repere morale ferme. Poporul român nu ştie ce să facă încă cu propria românitate şi eroii ei. Dar, aşa cum se arată zilele acestea, prin energiile colective mişcate din loc pentru binele ţării, va şti că: suntem ceea ce suntem şi nu vom fi decât aşa!

Reporter: Care este interesul naţional?

Călin Georgescu: L-a definit Eminescu în 1877: „creşterea morală a generaţiei tinere” 

Reporter: Ce efecte consideraţi că va avea criza refugiaţilor asupra Europei? Ce şanse sunt pentru destrămarea Uniunii Europene?

Călin Georgescu: În primul rând, nu este nici o criză, este doar ceva indus de interese uriaşe economice şi nu numai. Efectele pot fi dezastruoase. Dar asta se şi doreşte. Este o manipulare imensă pentru anularea indentităţilor naţionale. Pierd şi cei care sunt împinşi să plece din ţările lor, dar şi noi. Europa nu poate şi nu va putea niciodată să-i integreze, pentru că suntem născuţi în culturi diferite, care nu se pot integra. Doar civilizaţia este unică. Sigur, oricine poate să fie primit în Europa, cu condiţia de a rămâne minoritate. Însă nu poţi integra uleiul cu oţetul, că se vor separa din nou. De Gaulle a definit asta magistral. Astăzi, nu mai există leadership european şi atunci toţi politicienii cântă cum le dictează marile corporaţii, care îi domină.

UE este o etapă depăşită. Nu se înţelege că UE este o organizaţie internaţională, ale cărei obiective şi interese sunt ale acţionarilor ei şi nu ale altora, care vin din exterior. Aşa cum obsesia europeană pentru austeritate este un fals grosolan. Politica naţională a fiecărei ţări este importantă, inves¬tiţia în Educaţie, pentru a putea culege în Economie. Nu împrumuturi, care sunt doar o frână pentru economie şi prosperitate, ci dezvoltarea economiei de proximitate, apărarea resurselor naturale ale ţării tale, prevenţia, guvernanţa. Nu s-a făcut uniunea politică, dar se cere uniunea monetară!? Este o aberaţie…

Iar România, prin lacheii de serviciu, continuă să trăiască într-un mit, că altul gândeşte în locul ei: UE, NATO, FMI etc. Nu suferim pentru păcatele noastre, ci de ele…
Să fim credincioşi idealurilor noastre şi să rămânem demni.

sursa: Bursa.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,