altermedia.md – un nou proiect video cu Iurie Roșca

21:05, 22 martie 2018 | Interviu | 3899 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Prima ediție a emisiunii ”Contra Curentului”, un dialog susținut de Ghenadie Vaculovschi și Iurie Roșca pe marginea Centenarului Marii Uniri.

Amintim că jurnalistul intervievat a publicat în flux.md câteva articole care analizează cele două curente antagoniste, unionismul și moldovenismul, dintr-o perspectivă geopolitică mai largă, arătând eventualele riscuri, pe care le implică confruntarea dintre cele două tabere beligerante.

Abordarea autorului nu se înscrie nici în albia adepților unionismului, nici în cea a moldovenismului. Roșca invită ambele curente de opinie să renunțe la ochelarii de cai și să privească realitățile în profunzime. Un asemenea discurs, nepartizan, tranșant, bazat pe o erudiție remarcabilă și o experiență politică vastă, ar putea trezi insatisfacții de ambele părți. ȘI totuși, invitația la luciditate este făcută. Cine va avea urechi de auzit, va auzi.

Fiți cu ochii pe flux.md și altermedia.md. Vor urma noi emisiuni și articole, vizând cele mai diverse teme, cu invitați speciali și subiecte de interes major.

Sursa: http://altermedia.md