leroy

Apel de la Paris președintelui Dodon pe marginea ”dosarului Roșca”

12:25, 20 iunie 2018 | Declarații | 2602 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Scrisoare deschisă

Excelenței Sale,

Domnului Igor Dodon,

Președintele Republicii 

Chișinău, MD 2073, bulevardul Ștefan cel Mare 154, Republica Moldova

Paris, 19 iunie 2018

 Domnule Președinte,

Pe parcursul anului trecut ne-ați făcut onoarea de a ne primi în două rânduri în capitala dumneavoastră cu ocazia celor două conferințe pe care le-am organizat împreună cu prietenul meu Iurie Roșca.  Simpozionul din luna decembrie de la Chișinău, în cadrul căruia ați făcut o intervenție remarcabilă pentru a deschide lucrările lui, a fost preluat de zeci de instituții media europene, ceea ce a accentuat caracterul istoric al acestei reuniuni.

Importanța acestui colocviu a fost remarcată de către ONG-urile internaționale, în special de către cele care urmăresc să facă să dispară Europa sub valurile de migranți și care n-au ezitat să critice acest colocviu, pe care l-au perceput ca pe un pericol real ce vizează eliberarea popoarelor europene de derivele globalizării financiare, așa cum ați subliniat pe bună dreptate în discursul dumneavoastră.

La ora actuală prietenul meu Iurie Roșca, pe care îl cunoaștem ca pe un om integru și onest, este acuzat în mod rușinos de trafic de influență. Dumneavoastră la fel ca și mine îl cunoașteți pe Iurie Roșca și suntem conștienți de faptul că el nu este capabil de astfel de josnicii. Știm că el este ca și dumneavoastră un patriot adevărat, profund atașat ideii de libertate a Moldovei, fapt demonstrat prin trecutul să de disident, de om politic și de jurnalist.

Iată de ce, domnule Președinte, aș dori să sosesc la Chișinău luna viitoare împreună cu o delegație de prieteni francezi pentru a solicita o audiență la dumneavoastră și a vă cere să faceți tot posibilul pentru a proteja prietenul nostru în fața acestor manevre politice josnice care au un singur scop:  eliminarea unui om care este ascultat în țara dumneavoastră și asta în scopul de a încerca să se influențeze rezultatele alegerilor legislative din toamna acestui an.

În momentul de față pretutindeni în Europa popoarele încep să se elibereze de lanțurile globalizării financiare, și ar fi paradoxal și realmente regretabil dacă Moldova ar fi singura țară europeană care regresează prin susținerea cauzei unei Uniuni Europene care se sufocă, fapt demonstrat prin criza migranților că aceasta nu mai e în stare că aibă niște răspunsuri pentru popoarele care doresc un alt fel de politică. Acest alt fel de politică, domnule Președinte, la ora actuală este întruchipat de către dumneavoastră, alături de Premierul ungar, primul ministru italian, cancelarul austriac, iar mâine – și de alții, care sunt purtați de valul imens al popoarelor europene, care nu vor să moară.

Iurie Roșca este unul dintre acești mari patrioți care luptă nu doar pentru Moldova, dar și pentru toate popoarele de pe continentul eurasiatic pentru ca acesta să scape din spirala ucigătoare în care a căzut Occidentul.

Contez pe sprijinul dumneavoastră, domnule Președinte, prin care să ne ajutați în acest demers care va onora țara dumneavoastră.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, expresia celei mai înalte considerațiuni.

Emmanuel Leroy,

Co-organizator al Forului de la Chișinău

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,