Față în față cu indicibilul 2 (fragment din cartea lui Hervé Juvin ”Guvernarea dorinței” , Universitatea Populară 2018)

09:19, 14 decembrie 2018 | Cărți | 1044 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

{…} Persistența Europei împotriva fabricării sovietice a omului nou, fără îndoială, dar și rezistența Europei împotriva fabricării ipocrite de către Uniunea Europeană a dezrădăcinării europene, a smulgerii din origini, din izvoarele creștine și din căminul libertății politice, refuzul colonizării americane care se strânge în jurul ei tot mai mult  și distanța sanitară de rigoare în fața vertijului transumanist, adevăratul chip totalitar al secolului ce vine – nu mai e defel nevoie să inventăm dușmani care nu mai există, atunci când atâția dușmani pe care știm să îi numim se îngrămădesc la ușă…

Este demn să guverneze acel partid, acel candidat pentru care bătăliile nu vor fi niciodată prea multe, niciodată nu vor fi prea multe lovituri date și încasate, niciodată morți prea mulți, atunci când independența națiunii este în joc. Ceea ce înseamnă că este demn să guverneze cel ce e gata să ucidă sau să moară în bătălia națională, pentru a păstra Franța pentru francezi; și că sunt total și pe vecie francezi cei și cele pentru care Franța este rațiunea, în numele căreia înțeleg să ucidă sau să moară, prima, unica rațiune, fără de care nimic nu va mai avea vreodată același gust, nimic nu va fi cu adevărat posibil; cele și cei pentru care onoarea și fidelitatea înseamnă Franța.

Subiectul nu este doar actual; este urgent. Israel știe asta, Franța va afla. Francezii repetă cu voce înceată lecția cardinalului de Richelieu: supraviețuirea Franței și Franța însăși sunt zi de zi în pericol și zi de zi trebuie să ne batem pentru ca ea să trăiască! Supraviețuirea are un preț. Și acest preț nu se plătește în bani, contrar a ceea ce pretind « politica orașului », « politicile de integrare și ale locuințelor» și asistența necondiționată – plătim pentru  a fi invadați, supuși și mulțumiți; plătim pentru a distruge bunurile publice primordiale care sunt securitatea, unitatea și stima de sine! Acest preț de plătit este abandonarea complezenței, a comodității, a conveniențelor. Mai bine să fii insultat, denigrat, condamnat, decât mort, chiar și cu regrete publice. Reinstaurarea sentimentului politic, a pasiunii politice, poate oare să evite violența fondatoare? Din ce în ce mai puțin, pe măsură ce timpul trece și ruinează mutualizările interne, din ce în ce mai puțin, pe măsură ce se accelerează distrugerea simbolurilor, a riturilor și a sacrului, care puteau ține violența în frâu{…}.

Traducere de Ruxandra Iordache