Un PLDM cu „față umană”? Nu, mulțumesc, domnule Socor!

13:04, 9 noiembrie 2015 | | 1280 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ce idee se încearcă a se mai împinge în curând bieților moldoveni? Un PLDM, plin de sus până în jos de tâlhari și mafioți , care ar dobândi brusc o „față mai umană” și “europeană”, printr-o eventuală dezicerea publică de inculpatul Vlad Filat, cooptarea Maiei Sandu în funcția de conducere  (păpușa Băncii Mondiale, care ne promite zile fripte) și un anumit „rebranding” politic. Se va încerca prezentarea lui drept un partid de opoziție, antisistem, în pofida faptului că în toată perioada sa de existență, oamenii care l-au reprezentat au demonstrat că nu pot exista decât parazitând din buzunarul fiecăruia din noi, mințind cu nerușinare simpatizanții și alegătorii.

Problema nu se reduce la figura lui Filat. Problema e în modul în care a fost creat acest partid de la începuturile sale, prin corupere masivă și atragerea elementelor criminale din teritoriu. Ceea ce a fost creat prin metode mârșăve nu poate da roade pozitive, exact așa cum din lături nu vor putea plămădi o tortă, indiferent de ce lozincă și-ar asuma. Cu Filat sau fără, PLDM rămâne a fi o cloacă, pentru că orice proiect politic se crează după chipul și asemănarea fondatorului său.

Într-un interviu, oferit portalului filatelist Ziarul Național, analistul american Vladimir Socor ne sugerează că PLDM ar putea deveni o “forță de opoziție”, care ar ridica steagul luptei împotriva corupției, în ciuda faptului că a condus în ultimii ani tot procesul de corupere a sistemului politic, împreună cu colegii săi de alianță – PD și PL.

Glumiți, domnule Socor? Cum v-ați putea imagina că un partid al campionilor în ale corupției, ar putea conduce o campanie suicidală, distrugând ceea ce reprezintă sângele, rădăcina esenței sale ca grupare politcă? E o presupunere de-a dreptul penibilă, care ne facem să credem că acolo undeva sus, cetățenii acestui colț de pământ sunt considerați de-a dreptul amnezici și cretini.

Nu mă îndoiesc că în strategiile dumneavoastră geopolitice, PLDM ar fi un pion destul de convenabil pentru politica din regiune. Însă,  astfel de jocuri nu sunt convenabile pentru noi, cei de aici, care vrem să locuim în această țară, hrănindu-ne din sudoarea frunții.

Îmi pare rău să vă spun, dar nu v-ați ales prea reușit partenerul. Acest lucru l-au înțeles, din câte se pare, chiar și partenerii europeni, în special, reprezentanții PPE, care nu s-au grăbit deloc să arunce vreun colac de salvare acestei structuri mafiote naufragiate. I-au lăsat să se înnece în voie. Așa că, vă sfătui să-i lăsați și dumneavoastră să-și dea ultima suflate politică.

Nicio Maia Sandu, niciun Leancă, niciun “front al dreptei proeuropene” nu va putea schimba esența acestui grup criminal. Un nou experiment cu oameni vechi, compromiși nu va face decât să adâncească și mai mutl starea de disperare și incertitudine în rândurile cetățenilor acestei țări. Sunt sigur, nici dumneavoastră nu vă doriți să călcați pe greblele pe care au călcat alții. Mai meditați un pic.

Navighează dupa cuvinte-cheie: