Soros în spatele Mişcării 5 Stele din Italia? Cum se fură alegerile cu ong-urile şi de ce are Victor Orban dreptate să blocheze ong-urile finanţate de acesta.

14:24, 9 martie 2018 | | 1352 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În SUA, asistăm de doi ani la o comedie grotească, în care, pentru a-l lovi pe Trump, s-a complotat la nivel înalt, fabricându-i-se acestuia un aşa-zis dosar compromiţător în legătură cu relaţiile lui cu Rusia (mai precis, despre cum ar fi omuleţul şantajabil al lui Putin) şi despre cum au manipulat ruşii alegerile pentru a-l scoate preşedinte. Din nefericire pentru complotişti – şeful FBI, şeful CIA, probabil NSA şi alte agenţii şi organisme ale statului, MI6 (din Marea Britanie), partidul democrat, Hillary, emailuri duc chiar către Obama (ceea ce nu ar fi o surpriză din moment ce atâţia granguri ai serviciilor din perioada lui sunt implicaţi) – mersul investigaţiei, în loc să descopere ceva despre Trump, i-a scos pe ei şi aranjamentele lor la lumină. Ancheta Congresului merge înainte şi probabil la final vor exista şi oarece trimiteri în judecată de răsunet.

În ceea ce priveşte influenţarea de către Rusia a alegerilor, investigatorul special Robert Muller, fost şef al FBI cu ani în urmă, nu a descoperit decât nişte ruşi care făceau o treabă ţinând de marketing şi nu de politică.

Dar iată că o bombă reală, privind influenţarea alegerilor prin manipularea şi influenţarea în scopuri vădit electorale a opiniei şi votului alegătorilor explodează în Italia, la doar câteva zile după alegeri.

Mai precis, Il Giornale, vorbeşte într-un articol despre faptul că Mişcarea 5 Stele ar fi beneficiat de fonduri de la Open Society Foundations (OSF) pentru a face presiune asupra alegătorilor şi candidaţilor la alegerile politice din 2018 în vederea unei schimbări a strategiei privind migraţia şi euroscepticismul.

Finanţarea ar fi fost de 248.000 dolari şi ar fi fost vărsată între august 2017 – martie 2018, societăţii Casalegio Associati, creată de co-fondatorul 5 Stele, Gianroberto Casaleggio, societate care găzduia blogul lui Beppe Grillo, fondatorul principal, blog în jurul căruia s-a structurat acest partid într-o construcţie pe net cu sursă deschisă.

Documentul care implică Casaleggio a fost divulgat de Alessandro Cerboni, vice-preşedinte al Assocompliance, apropiat al M5S timp de mai mulţi ani, cunoscător al secretelor neplăcute ale acestuia, dar prea inteligent şi calificat pentru a rămâne alături de banda lui Di Maioactualul preşedinte al partidului.

Acesta din urmă, chiar dacă este încă socotit un populist a virat, în realitate, substanţial partidul spre un program mai puţin eurosceptic, apropiindu-l şi mai mult de obiectivele lui Soros – M5S fiind, încă de înfiinţare, un partid care susţinea migraţia.

La începutul lui ianuarie, Francesca Totolo relata chiar, în ziarul Il Primato Nazionale, cum că oamenii lui Soros au scris partea de program a M5S privind imigraţia.

La finalul lui februarie, tot Il Giornale denunţa campania unui ong de sub cupola sorosiană, Avaaz, împotriva Ligii Nordului, în sudul Italiei. Avaaz este una dintre ong-urile care au finanţat aducerea ilegală a migratorilor din Libia pe coastele Italiei. În acest sens, este menţionată pe site-ul organizaţiei o subvenţie de 500.000 euro pentru ong-ul MOAS, care opera în Mediterana.

Avaaz este un ong creat de Moveon.org finanţat de Soros.

Vă reamintesc că, pentru lovitura de stat din Ucraina, Victoria Nuland vorbea, la finalul lui 2013, de fonduri de 5 miliarde derulate în cea mai mare parte prin onguri americane, internaţionale şi locale. Printre ele şi unele ţinând de veşnic agitatul domn Soros.

Într-un material viitor vă propun să analizăm care sunt şi cum au încercat să influenţeze (şi au reuşit) ong-urile sorosiste alegerile din  România. Şi nu numai alegerile.

Paul Ghițiu

Sursa: https://solidaritateeuropeana.wordpress.com