SOROS COBEȘTE SFÂRȘITUL UE. EUROENTUZIAȘTII VOR RĂMÂNE FĂRĂ OBIECTUL MUNCII

13:09, 13 februarie 2019 | | 3305 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Sinistrul personaj, parcă decupat din filmele horror hollywoodiene, chipul căruia inspiră vedenii de coșmar, George Soros, tot el portavocea oligarhiei mondialiste, a făcut recent o declarație macabră care trebuie să dea de gândit (https://flux.md). El vestește moartea iminentă a Uniunii Europene, căreia în prezice soarta Uniunii Sovietice în 1991. În fond, el repetă ceea ce cunoscutul disident sovietic Vladimir Bukovski a spus demult. Lăsăm la o parte acum diferența de opinii, atitudini și scopuri între cei doi. Ca și accentul catastrofist al lugubrului avertisment lansat de maleficul magnat american.

Însă paralela pe care o face acesta între soarta jalnică a URSS și cea a UE rămâne perfect valabilă. Asta pentru că ambele conglomerate au avut aceiași artizani, care s-au ghidat de aceeași ideologie pernicioasă, bazată pe antropocentrism, adică pe hrsitofobie, pe materialism, determinism economic, darwinism, prometeism, transformism, tehnolatrie etc. Adică ambele au avut la bază sfidarea apostatică a lui Dumnezeu, au izvorât din obsesia de distrugere a omului religios și au pretins edificarea unui paradis terestru. Și nu în ultimul rând, ar fi de invocat o altă similitudine izbitoare. Alături de secularismul războinic, cele două proiecte, URSS și UE, au urmărit înstrăinarea omului nu doar de Biserică, deci lipsirea lui de cel mai important element de identitate colectivă, cea religioasă,  ci și ruperea lui de comunitatea lui națională, adică lipsirea de cel de-al doilea element al identității colective, cel etno-cultural. Și aici diferența de mijloace contează mai puțin, primează similaritatea scopurilor urmărite de către cele două proiecte prin topirea tuturor popoarelor în cazanul revoluționar (comunist sau europenist).

Panica resimțită în declarația lui Soros, acest monstru din elita gerontocrației globale, nu este una fără temei. Asta pentru că numai orbii, proștii și ipocriții nu văd că Uniunea Europeană scârțâie din toate încheieturile, destrămarea sau aneantizarea ei putând surveni la fel de inopinat și spectaculos ca și prăbușirea Uniunii Sovietice. În ultimii ani popoarele europene au început să-și revină din starea de letargie în care au fost ținute preț de peste jumătate de secol. Efectele devastatoare ale ofensivei totale a globalismului au provocat dezechilibre economice și sociale fără precedent, sărăcie, șomaj, injustiție, poliție politică (una corectă, desigur), tsunami imigraționist, agresiunea mafiei LGBT, invazia politicii de gen (apartenența sexuală devenind una opțională),  toate acestea trezind la viață popoarele care păreau totalmente colonizate volitiv și psihologic.

Revolta populistă capătă o amploare care a depășit orice așteptări. Vechea nomenclatură europeană, birocrația de la Bruxelles și fantoșele acelorași cercuri oculte din vârfurile ierarhiilor fostelor state naționale și-au pierdut orice urmă de credibilitate. Lumea îi detestă și în contestă pretutindeni. Exact la fel cum se întâmpla acum treizeci de ani în momentul sfârșitului URSS cu nomenclatura comunistă. În timp ce popoarele imperiului sovietic inundase piețele publice cerându-și dreptul la libertate și independență, retardații din Kremlin încercau să salveze sistemul printr-un referendum unional de menținere a unității teritoriale a pretinsei federații. Iar Gorbaciov se făcea de râs tot repetând ca într-o stare de transă ”O uniune renovată, un partid renovat”. Cu ce s-a terminat acea poveste, o știe toată lumea. Iar factorul care a primat a fost explozia de renaștere națională a periferiilor imperiului, ceea ce pe drept cuvânt a primit numele ”triumful națiunilor”. Odată ce sistemul a început să se clatine, nici temutul KGB, nici întreaga mașinărie represivă a statului totalitar n-au mai putut opri valul.

Tot astfel se anunță și moartea altui proiect ostil lui Dumnezeu, popoarelor și omului european. Terorismul ”corectitudinii politice”, persecutarea disidenților, manipularea prin presa dominantă, instrumentarea unor false conflicte politice, de ordin intern sau extern, nu numai că nu pot stăvili mișcarea de eliberare națională și de restabilire a suveranității statale, ci și o catalizează, accelerând sfârșitul UE. Și tot ca acum trei decenii, inerția de gândire încă mai ține multă lume în iluzia perenității acestei suprastructuri statale. Și tot ca atunci, adulatorii și propagandiștii sistemului vor rămâne fără obiectul muncii. Așa cum erau huliți și gratulați cu picioare în fund nomenclaturiștii și pupcuriștii comuniști, la fel de blamați și detestați vor ajunge foarte repede toți acei care continuă să alerge prin târg cu gura plină de euroentuziasm deja urât mirositor. Partiduțele proeuropene, trăncănitorii televizați de prin ONG-urile finanțate de Soros și alți gangsteri ai globalismului neoliberal, nomenclatura de stat, căreia, dacă le decupezi din discurs sintagma ”integrare europeană”, rămâne mută pe vecie, toată această cohortă de eurofili întârziați și de linge-blide va ajunge și ea  să fie scuipată în stradă de cei pe care i-a înșelat.

Așadar, profeția mea, formulată ca figură de stil despre căderea Moldovei din URSS în UE – har Domnului! – n-are nici o șansă să se realizeze. Deoarece pur și simplu nu vom avea unde să ne mai prăbușim. Ambarcațiunea UE va repeta inevitabil soarta ”Titanicului” sovietic.  Iar cine nu va reuși să se încadreze în curbă și să facă acest viraj geopolitic amețitor, va fi aruncat de pe carosabilul istoriei și făcut zob.

Dixi.

Iurie Roșca