Regimul anunță REDUCERI MAXIME la vânzarea cetățeniei Republicii Moldova sau Cum e închinată țara celor cu care s-a luptat creștinătatea preț de secole

13:38, 22 august 2018 | | 3924 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Așadar, mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost aprobat de Guvern, scrie marți presa de la Chișinău. Este vorba deocamdată despre un proiect de lege, asupra căruia urmează să se pronunțe Parlamentul. Însă,  odată fiind slobozit ordinul de scoatere a cetățeniei țării la vânzare, e prea puțin probabil ca deputații din majoritatea de buzunar, extrem de confortabilă în postura ei de slugă a plutocrației, să respingă proiectul aprobat de Guvern. Este de menționat că actul respectiv prevede instituirea unei Unități de Implementare a Programului. În cadrul Agenției Servicii Publice vor fi instituite funcții suplimentare pentru ca aceasta să poată asigura secretariatul Comisiei pentru acordarea cetățeniei pin investiție de pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Astfel, potrivit documentului, valoarea minimă a contribuției nerambursabile în Fondul de Investiții Publice pentru Dezvoltare Durabilă, ce va trebui plătită de solicitantul unic care are vârsta de 18 ani, este de 100 mii de euro. Iar dacă cererea de participare la program este depusă de către un membru de familie (în continuare – Solicitant principal), va fi achitat echivalentul a 100 mii de euro pentru Solicitantul principal, precum și o sumă suplimentară de 15 mii de euro pentru fiecare membru adițional de familie eligibil al Solicitantului principal (soț/soție, copii, părinți).”.

Cum poate fi dobândită cetățenia moldovenească cu doar 31 de mii de euro?

Dacă doritorii de a cumpăra cetățenia Republicii Moldova fac parte dintr-o familie de cel puțin cinci persoane, va fi suficientă plata a numai 155 de mii de euro pentru ca întreaga familie să devină cetățeni cu acte în regulă ai statului nostru. Adică, de fapt, uzurpatorii din fruntea statului, cu mintea lor de negustori gata să-și comercializeze și mormintele înaintașilor, oferă reduceri ca de sărbători la vânzarea de cetățenii! 31 de mii de euro este în acest caz prețul dobândirii tuturor drepturilor de cetățean al Republicii Moldova.

Vom remarca faptul că familiile numeroase sunt un specific mai cu seamă al lumii musulmane. La noi tendința este inversă – oamenii se căsătoresc relativ târziu și familiile au, de regulă, puțini copii sau nu au copii deloc. Astfel, volens-nolens, cetățeanul moldovean ceva mai informat și care refuză să-și bage mintea în mașinăria de spălat pe creieri a propagandei guvernamentale începe să-și pună întrebări și să facă analize politic incorecte atunci când ia act de „soluția magică” pentru economia moldovenească, la care se grăbește să recurgă falnica guvernare de carton.

Anterior flux.md a publicat o analiză (vezi aici ), care arăta că prin precupețirea pe piața internațională a cetățeniei moldovenești țara noastră riscă să fie islamizată. Iar o serie de escapade ale unor trimiși ai actualei guvernări în mai multe țări musulmane vin doar să consolideze aceste temeri. Însă înainte de a face o trecere în revistă a vizitelor cu pricina, îi propunem cititorului nostru câteva exemple de oferire de către alte țări a cetățeniei în schimbul unor investiții, pentru a scoate în evidență prețul mizerabil pe care-l stabilește actuala putere pentru cetățenia Republicii Moldova.

Astfel, pentru a obține prin investiție cetățenia Austriei, solicitantul trebuie să investească în economia acestei țări aproape 11 milioane de dolari. Cetățenia Bulgariei „costă” o investiție în obligațiunile de stat ale acestei țări în valoare de peste 500 de mii de euro. Pentru a obține prin aceeași metodă cetățenia Regatului Unit al Marii Britanii, solicitantul trebuie să investească cel puțin 10 milioane de lire sterline și să aștepte timp de doi ani decizia organelor abilitate. Este adevărat că prețuri similare cu cel afișat de guvernarea de la Chișinău propun și alte țări, însă acestea fie că au grave probleme de ordin economic, fie de ordin demografic.

Am dat exemplele de mai sus nu pentru că le-am considera neapărat potrivite pentru țara noastră. Dimpotrivă. Orice persoană cât de cât alfabetizată în domeniul economiei știe că investițiile străine în economia națională a unei țări reprezintă mai curând riscuri decât avantaje. Tocmai de aceea țările care au guvernări responsabile și patriotice limitează investițiile străine și le avantajează pe cele autohtone. Altminteri, invazia excesivă a investițiilor străine conduce la colonizarea economică, la eliminarea de pe piață a agenților economici locali, la devalorizarea muncii (salarii de zeci de ori mai mici în țările sărace decât în țările de origine a capitalului respectiv), la distorsionarea structurii economiei naționale care devine una insularizată (ca, de exemplu, în cazul plodirii unor zone economice libere sau a așa-numitelor parcuri industriale), la șomaj și izgonirea forței de muncă naționale pe piețele externe (nici un investitor străin nu se îngrijește de absorbția integrală a forței de muncă, asta fiind exclusiv sarcina guvernului). În plus, dominația capitalului străin devine un factor de influență politică extrem de puternic, cu impact asupra autorităților publice, care se văd constrânse să adapteze politicile fiscale la interesele investitorilor străini.

Am putea continua înșiruirea prejudiciilor pe care le provoacă prezența masivă a capitalului străin, dar știm bine că, din nefericire pentru Moldova, toți politicienii de top, toți economiștii care populează spațiul public sau sunt aciuați prin diverse partide, indiferent de etichetele de stânga sau de dreapta ale acestora, toți experții și zișii analiști politici de-a valma sunt răpuși intelectual definitiv și iremediabil de miturile școlii economice neoliberale. Iar dacă peste nulitatea intelectuală se suprapune și venalitatea crasă, setea de căpătuire și lipsa de orice urmă de compasiune pentru propriul popor, ar fi de-a dreptul ridicol să ne așteptăm de la actuala putere la măsuri solide și realiste pentru redresarea economiei naționale.

Cazul strigător la cer cu vânzarea cetățeniei la străini reprezintă culmea neghiobiei și rapacității vârfurilor puterii de la Chișinău. Flirtul de ani zile cu șeicii din Golful Persic a exponenților actualei guvernări în mod evident nu urmărește alte scopuri decât căpătuirea personală pe seama unora dintre cei mai bogați oameni din lume, cei care manevrează sume astronomice de petrodolari și își extind tentaculele pretutindeni în lume unde dau de politicieni corupți, gata să scarifice interesele naționale de dragul înavuțirii.

Din nefericire, exemplul Moldovei dominate de politicieni corupți, care se lasă seduși de banii nababilor din lumea arabă, nu este o excepție. Europa Occidentală, care e văzută de naivii de la noi ca un model de dezvoltare, suferă deja din plin de pe urma înțelegerilor mai mult sau mai puțin oculte dintre politicienii europeni și miliardarii din Golf. Într-o lucrare de un dramatism zguduitor, ”Le clochessonneront-ellesencoredemain? La verite surl‘histoire de lislamisation de la France” (”Vor suna oare clopotele și mâine? Adevărul despre istoria islamizării Franței”) scriitorul francez Philippe de Villiers face o radiografie dureroasă a procesului de dezlocuire a populației franceze băștinașe prin invazia musulmană și construcția masivă de moschei. Autorul arată cum coruperea politicienilor francezi prin finanțarea campaniilor electorale sau prin mituire directă, operată în special de către șeicii din Qatar și  Emiratelor Arabe Unite, a deschis calea spre subordonarea actului decizional la nivel de stat deținătorilor de capitaluri din această parte a lumii. Iar pentru realizarea acestei operațiuni de colonizare a Franței sunt folosite religia drepturilor omului și regulile economiei de piață bazate pe dogmele neoliberale, care permit acapararea unor segmente strategice ale economiei naționale.

Același autor dezvăluie și rolul nefast al eternului lider al Turciei Erdogan în vasta operațiune de islamizare a Europei, dând exemple multiple și citate vaste din discursurile publice ale acestuia încă de pe vremea când era primar al Istanbulului și până foarte recent. În acest context, flirtul președintelui Dodon cu Erdogan nu poate să nu îngrijoreze. Mia ales că anume Turcia s-a apucat să repare sediul președinției devastate la 7 aprilie 2009 de ”revoluționarii” rămași nepedepsiți, gest prezentat cu pompă de către tânărul nostru președinte ca dovadă a unei colaborări bilaterale de succes. Și asta tocmai în anul lui Ștefan cel Mare, decretat cu surle ți țambale de către președintele Dodon. Se întoarce în mormânt sfântul nostru domnitor la vederea unor urmași atât de nevrednici! Astăzi nu mai e nevoie ca pe vremurile de tristă pomenire ca domnitorii să-și trimită copiii, beizadelele ca ostatici la Poarta Otomană drept garanție a supușeniei față de măritul sultan. În era capitalismului speculativ nu e nevoie de paloșul gâdelui. Banii rezolvă totul. Civilizația mercantilă nu are nevoie de martiri. Nici de eroi. Negustorii politici știu să se tocmească departe de văzul lumii.

Amintim aici că pe vremea bietului coțcar ratat, premierul Vladimir Filat, și a ministeriatului fostului său acolit, Alexandru Tănase, cel din fruntea Justiției, la 14 martie 2011 a fost înregistrată așa-numita Ligă Islamică din  Moldova. Desigur, totul s-a produs în strictă conformitate cu normele, dar mai ales cu presiunile internaționale, plus mita de rigoare, despre care se zvonește că ar fi fost destul de consistentă. Iar cine cunoaște strategiile pe termen lung ale islamiștilor, poate face ușor legătura logică între ordinul emis acum șapte ani de către ministrul Justiției Tănase și vânzoleala de azi cu vânzarea cetățeniei țării, în spatele căreia stau aceleași interese. Prin urmare, împânzirea Moldovei cu cetățeni-investitori din lumea islamică și plodirea moscheilor pe pământul nostru este doar o chestiune de timp, și nu foarte îndelungat.

Amintim și cu această ocazie faptul că secolul XXI se anunță a fi unul de luptă pentru hrană și apă potabilă. Asta pentru că, din cauza schimbărilor climatice, anual suprafața terenurilor fertile la scară globală scade vertiginos, în timp ce țările din Africa și Asia cunosc o explozie demografică uriașă. Așadar, încă o dată, cetățenia contra bani este o operațiune strategică de anvergură și cu bătaie lungă pentru acapararea terenurilor agricole ale Moldovei. Iar cine va controla pământul țării, acela va face legea. Puținii moldoveni mai rămași prin satele noastre din ce în ce mai pustiite vor argăți cu ziua la noii stăpâni, mai rău ca pe vremea turcilor, când trebuia plătit doar tributul, turcii neavând nici cetățenie și nici dreptul de a-și ridica moschei în Moldova.

În timp ce moldovenii noștri iau calea pribegiei, fugind de sărăcia de acasă și stabilindu-se cu traiul în Rusia și Europa Occidentală, iată că locul lor sunt pregătiți să îl ocupe niște venetici, străini de religia, de tradiția și de limba noastră. Dangătul de clopote ale bisericilor strămoșești sa va auzi din ce în ce mai stins, iar tânguielile imamilor din vârfurile minaretelor se vor revărsa peste Basarabia noastră voievodală. Vi se pare exagerat tabloul sinistru descris aici? Atunci deschideți televizorul și priviți știrile din Europa Occidentală, urmăriți puhoiul de imigranți ilegali care invadează bătrânul continent, ațintiți-vă privirea la eforturile curajoase pe care le face Viktor Orban în Ungaria, Matteo Salvini în Italia sau Sebastian Curtz în Austria. Colonizarea Europei e în plină desfășurare. Iar Moldova ca țară europeană stă în pragul unei amenințări fără precedent în istorie, să ajungă pe mâna câtorva mii de bogătași musulmani. Și dacă Vestul continentului este invadat de mase de milioane de musulmani săraci, la noi drept deschizători de drumuri se anunță musulmanii bogați, cei care își vor obține cetățenie și drepturi politice, iar cu forța financiară de care dispun, deschiderea porților țării pentru intrarea masivă a coreligionarilor lor va fi doar o chestiune de timp.

Iurie Roșca,

Ghenadie Vaculovschi

  1. P. S.: Pentru a vă documenta asupra intensului schimb de vizite reciproce între oficialii de la Chișinău și cei din Golful Persic vă rog să parcurgeți materialul alăturat, ”Vițelul de aur ca zeu suprem al puterii de la Chișinău. Cronica contactelor oficiale între exponenții puterii și liderii țărilor din Golful Persic” (aici ), care le trece în revistă în baza comunicatelor de presă. Câte contacte neoficiale și câte târguieli de culise o fi fost și mai sunt, știu doar capii actualei puteri, cei care scot țara la mezat în goana obsesivă după bani nemunciți.

 

Articole pe aceeași temă: (aici şi  aici)