În lipsă de dovezi şi de altă explicaţie plauzibilă, Rusia e de vină! România pe post de slugă obedientă. Vecina Bulgaria, nu!

13:50, 29 martie 2018 | | 1288 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Citiţi şi vă cruciţi din comunicatul MAE al României:

Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă.

Conform căror concluzii? Pe ce se bazează ele?

Este foarte probabil înseamnă că nu ai dovezi.

Deci, dacă nu ai o explicaţie plauzibilă, adică susţinută de dovezi, atunci Rusia e de vină? Logică beton. Argumente din oţel înalt aliat pentru scule.

Ambasada Rusiei vorbeşte despre o nebunie colectivă. Eu i-aş spune posedare colectivă. (O altă posibilitate ar fi că băieţii şi fetiţele astea fără copii, care conduc UE, NATO şi majoritatea statelor occidentale, se cred încă într-un joc de strategie pentru 10-12 ani.) O posedare care aduce ameninţător de aproape posibilitatea unui conflict militar, ce va avea efecte asupra României.

Indiferent de ce sentimente avem faţă de Rusia, putem cădea de acord că o afacere atât de neclară, (fără nicio dovadă ştiinţifică, poliţienească, de orice altă natură, pentru clarificarea ei) nu poate să devină  motivul pentru o asmenea desfăşurare de impostură, ipocrizie, agresivitate şi, în final, ură, decât dacă ne găsim în plin somn al raţiunii.

Căci cum  să faci dintr-o chestiune de doi lei, dubioasă de la un capăt la altul, pârghia pentru un conflict diplomatic de proporţii, posibil precursor al unor evenimente mai grave?

Ca să nu mai vorbesc de cine se arată atât de intrasigente, de indignate faţă de presupusa tentativă a Rusiei de anihilare a unui fost spion de-al său? State care au, în trecutul recent, pe conştiinţă în Afganistan, Irak, Libia şi Siria peste 4 milioane de morţi, altele de răniţi şi altele de izgoniţi din casele lor. Fără ca  nimeni să le condamne pentru genocid, pentru minciună (toate intervenţiile amintite s-au făcut cu motive false, înscenări sau minciuni grosolane dovedite ulterior), pentru crime împotriva umanităţii.

Sau care au organizat atacuri teroriste, timp de zeci de ani, asupra populaţiei civile în mai multe state ale Europei pentru … a le apăra pe acestea de  comunism.

Astăzi, SUA s-au alăturat britanicilor expulzând 60 de diplomaţi ruşi. Alte 15-17 sau 19, încă nu mi-e clar, cifrele variind de la o sursă la alta, de state din UE şi NATO, au anunţat solidaritatea lor cu UK şi SUA.

Austria, Slovenia, Slovacia, Portugalia, Malta, Luxemburg, Cipru, Irlanda, Grecia, Ungaria, Bulgaria și Belgia au anunţat însă că nu expulzează diplomaţi ruşi, deci şi nu intră pe spirala acestei cretinătăţi fără margini.
Desigur, România, colonia tuturor, prin Iohannis, obedientul tuturor, aderă la pedepsirea Rusiei. De ce? Oare nu înţelege nimeni că am fost transformaţi în teritoriu de război şi că orice conflict pornit în zonă, dinspre, de exemplu, Ucraina, sau de oriunde va fi pus în scenă un steag fals, se va întinde şi aici?

Şi cât de cretini trebuie să fie aceşti maimuţoi de politicieni UE, NATO ca să creadă că dacă vor înghesui Rusia în colţ o vor îngenunchea. Putin i-a avertizat: Nu va exista o lume fără Rusia!

Paul Ghițiu

Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com