Fascism

14:22, 11 martie 2018 | | 1887 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dana Roesch este o târfă de om, a bitch, adică o femeie frumoasă care face emisiuni TV urâte, de propagandă şi promovare pentru Asociaţia naţională a purtătorilor de arme din SUA (NRA), şi ameninţă oameni cu moartea.

Fără NRA şi Dana the Bitch, cei 17 copii ai Floridei ucişi recent ar fi trăit, crescut şi plecat în viaţă.

Cu puţine zile în urmă ea a făcut la postul de televiziune american NRA TV o emisiune-şoc, având un decor, în dreapta ei,  o masă simplă şi pe ea o clepsidră şi în fundal o pânză neagră.

Un decor simplu ca moartea de glonţ.

Apoi, moderatoarea îmbrăcată complet în negru a întors clepsidra şi, vreme de un minut şi jumătate cât nisipul s-a scurs, a vorbit. Rar, apăsat, cu pauze scurte, ca şi cum ar fi dat timp rudelor de lângă sicriu să-și scoată batistele şi să-şi şteargă lacrimile sau să sprijine mai bine mame prăbuşindu-se. A fost un discurs ultracompresat de naţionalism extremist, ca o  procesiune uriaşă din fostul Nürnberg al lui Hitler, cu zeci de mii de steaguri naţionale, cu citarea tuturor “vinovaţilor” – ziare, filme, sportivi celebri, violatori ai libertăţilor individuale în America, politicieni, concurenţi de la alte televiziuni etc. Iar când ultimele fire de nisip au căzut, 5-6 secunde, emisiunea s-a încheiat cu o ameninţare cu moartea “în direct“, adresată mediei de purtătoarea de cuvânt a NRA. O reproducem aici cuvânt cu cuvânt: “Ne ajung minciunile voastre, ipocrizia, aroganţa, ura, micimea şi ştirile false. Timpul vostru s-a consumat“ (?!) După acest mesaj, emisiunea s-a încheiat cu ecranul acoperit complet de culoarea neagră, filată lent de la gri la negru mat…

Ar mai fi de spus că, imediat după masacrul recent al copiilor de la şcoala din Florida, săvârşit de un elev cu o armă automată modernă cumpărată la liber, NRA a pus pe piaţă un poster nou, textul arată până unde s-a putut ajunge cu batjocorirea cuvintelor sacre, solemne, de către o propagandă abjectă şi un comerţ pe măsură: “Suntem cea mai patriotică echipă a Americii, cu misiunea de a aduce înapoi Adevărul“.

Dacă televiziunea ar fi existat pe vremea lui Mussolini şi Hitler, cu siguranţă că ea ar fi fost cel mai important mijloc mediatic pentru conducătorii Italiei fasciste şi a Germaniei naziste. Ambii dictatori au fost oratori desăvârșiți prin histrionismul lor, şi chiar telegenici prin costumaţie şi gestica paranoică, adeseori spectaculoasă.

Ce a făcut târfa de om Dana Raesch la a televiziune americană este un eşantion peste timp, din secolul trecut.

Este fascism.