Domnul Iohannis s-a spălat pe mâini!

09:05, 18 ianuarie 2018 | | 783 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Totuşi, sunt un romantic şi în loc să fiu şi eu un analist politic lucid, ca toată lumea bună, care-şi dă cu prepusul pe la televiziuni, mă complac în visurile mele, în care văd, ca în filmele alea proaste ale lui Nicolaescu sau Drăgan, şefi de ţară pe cai albi, mai rar pe d-ăia pagi, roibi sau mai ştiu eu cum.

Dar enteresul, vorba lui Trahanache, enteresul contează!

Ce să se mai complice domnul Iohannis să respingă aberanta propunere PSD la fotoliul de prim-ministru, când poate mult mai simplu să-şi plece capul, pe care sabia să n-aibă cum să-l taie!?

Şi astfel domnul Dragnea învinge prin knock-out tehnic şi fără drept de apel, iar Iohannis se strecoară umil, cu coada între picioare, pe scăunelul indicat de biciul de dresor pentru animale mari a marelui nostru teleormănean!

Dar cine ştie? Poate va fi bine, poate-o fi mai bine aşa şi domnul Dragnea va putea, în fine, să conducă fără să mai mişte careva în front, că oricât de prost analist politic oi fi eu, nu pot să greşesc, dacă afirm că doamna Dăncilă nu va crâcni şi vom vedea acum un Dragnea autentic. Şi dacă nu ne-ar fi atâta frică, poate că ne-am mai destinde cu chestia asta, făcând haz de necaz…

Şi mă gândesc acum ce falnic o fi păşit domnul Iohannis spre baia prezidenţială, după ce a anunţat decizia de admitere a doamnei Dăncilă în fruntea bucatelor…. Şi cu ce gesturi măsurate, măreţe până la urmă, o fi apucat el săpunul prezidenţial, cu care s-a frecat îndelung, reflectând totodată la propria-i înţelepciune, care-l duce acum, văzând cu ochii, spre mult visata repetiţie de mandat…