Cine a uzurpat puterea şi de ce boceşte PLDM?

10:30, 10 noiembrie 2015 | | 2339 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

De când Vladimir Filat a fost săltat de băieţii de la CNA şi băgat la răcoare, iar Valeriu Streleţ a fost debarcat din fruntea Guvernului, capii PLDM s-au pus pe scâncete şi jelanii publice, anatemizând PD-ul şi pe şeful din umbră al acestuia Plahotniuc.  Laitmotivul acestor lamentaţii este binecunoscut: că statul nostru – vedeţi dumneavoastră! – ar fi captiv, că instituţiile statului care prin definiţie, inclusiv  prin norma constituţională şi legile cadrul, sunt autonome sau independente, au ajuns la cheremul oligarhului respectiv.  Tot ei varsă lacrimi de crocodil, zicând că justiţia noastră ar fi selectivă şi televizată, şi altele de acest fel.

Iată şi Valeriu Streleţ s-a produs aseară la unul dintre posturile TV,  zicând că „verzii” ar fi gata să negocieze cu PD, însă doar în următoarele condiţii: Democraţii trebuie sa-si schimbe total atitudinea, si fata de noi, ca nişe parteneri de guvernare, dar nu ca nişte vasali oarecare, sa schimbe aceasta atitudine de a tine sub control instituţiile statului care  trebuie sa fie a priori independente, cum ar fi Procuratura Generala, CNA, BNM, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, si altele.” Frumos, nimic de zis, şi chiar adevărat.  Însă unde a fost până acum, preţ de şase ani, discursul justiţiar al PLDM? 

Oare câte minte trebuie să ai ca să realizezi că PLDM a tăcut mâlc de-a lungul acestor ani atâta timp cât a fost complice la uzurparea puterii în stat, la schemele criminale de partajare a tuturor instituţiilor statului, inclusiv Consiliul Superior al Justiţiei, Curtea Constituţională, CEC, Curtea de Conturi, Procuratura Generală etc.? Oare n-a fost PLDM şi personal Filat parte a acestui proces de luare în captivitate a statului nostru? Cine a semnat toate acordurile blestematei AIE în toate versiunile ei perverse? Cine a călcat în picioare de nenumărate ori Constituţia, inclusiv prin alegerea ilegală a impostorului Nicolae Timofti în  fruntea statului? Nimeni alţii decât toate căpeteniile celor trei grupări, PLDM, PDM, PL. A nu se uita şi prezenţa grupării lui Serafim Urechean în toate aceste combinaţii sordide până în momentul când n-a mai reuşit să treacă în Parlament şi s-a aciuat în fruntea Curţii  de Conturi pe post de lup ca paznic la stână. Şi asta chiar dacă nu întrunea nici măcar condiţiile minime legale pentru a fi delegat în această instituţie. 

Dacă tot au divorţat definitiv de PD, n-ar vrea cumva PLDM-iştii să includă în repertoriul lor revendicativ şi cererea de a se face lumină asupra crimelor comise cu concursul nemijlocit al fruntaşilor acestui partid la 7 aprilie 2009? Asta pentru că organizatorii acelor acţiuni violente fără precedent în istoria ţării nici până azi n-a fost traşi la răspundere. 

Aşadar, târziu, prea târziu s-au trezit ortacii lui Filat să articuleze ritos speech-uri justiţiare. Pentru că astea-s năravurile lumii interlope din care fac parte: gangsterul mai abil, care comite crime în pereche cu un alt gangster, pândeşte momentul oportun pentru a-şi anihila complicele şi a pune mâna pe întreaga pradă. Nimic nou, totul s-a desfăşurat exact ca-n filmele americane cu bandiţi isteţi şi scene grave de violenţă. Doar că în cazul nostru pe post de pradă s-a pomenit întreaga ţară, nu doar o bancă sau un sac de bani. 

Aşa că toate descântecele şi piruetele verbale ale peledemiştilor sună exact ca-n „Junii corupţi” de Eminescu: 

„Căci vorba voastră sună ca plâns la cununie,
Ca cobea ce îngână un cânt de veselie,
Ca râsul la mormânt”

Alianţa trebuie nu resetată, ci înmormântată. Definitiv şi irevocabil. Luaţi aminte la vorba aceluiaşi Eminescu:

Nunvie morţii – e-n zadar, copile!”