Sursa: Sputnik.md

Bun sosit în pământul însorit al nimănui Moldova, dragi bogătași din Africa de Sud!

17:04, 19 martie 2019 | | 6673 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Așadar, toate eforturile noastre de a atrage atenția opiniei publice asupra unei crime deosebit de grave de trădare a intereselor naționale prin vânzarea cetățeniei contra bani au fost trecută cu vederea atât de politicienii de top, cât și de presa dominantă afiliată acestora. Între timp brigada de afaceriști venali, care a uzurpat puterea în stat, continuă să vândă ce a mai rămas de vândut din interesele naționale ale țării. Afacerea despre care e vorba a căpătat numele de cod „cetățenie contra bani”, un proiect realizat de actuala și – Doamne ferește! – eterna noastră guvernare în complicitate cu niște escroci internaționali cu sediu în locul de vis Dubai. Respectivii afaceriști susțin în materialele lor promoționale că au o bogată experiență internațională, asta pentru că s-au mai găsit niște formațiuni statale insulare prin zona Mării Caraibelor care au pus botul pe această schemă de făcut bani.
Acum, dragi cetățeni ai Republicii Moldova, după ce ați ieșit din febra electorală și așteptați cu sufletul la gură formarea unei majorități parlamentare din afiliații mai vechi și mai noi ai grupului oligarhic de la putere, priviți și vă cruciți! Iată un text promoțional, publicat la 18 martie curent de către firma Henley & Partners, care invită cetățenii Africii de Sud să cumpere la prețuri modice cetățenia Republicii Moldova.

Sursa precizează: ”To qualify for citizenship, candidates are required to make an economic contribution of €100,000 for single applicants and €155,000 for families of five or more members. Additional service provider, due diligence and government fees apply”.

Adică, ia colea 100 000 euro pentru un solicitant și 155 000 euro pentru familiile din cinci și mai mulți membri. Și să vedeți în ce culori roze este vândută țărișoara noastră: avem și climat investițional prielnic, și climă prielnică, și putem circula fără vize în UE, Rusia și Turcia, dar mai ales avem oameni blânzi și atotrăbdători.

Amintim că la 28 iunie anul trecut ne-am adresat cu o scrisoare deschisă Președintelui Igor Dodon, rugându-l să ia atitudine și să stopeze această operațiune de o gravitate fără precedent în istoria noastră. Așa cum era de așteptat, șeful statului, deși a primit oficial la Președinție demersul nostru, l-a ignorat cu desăvârșire. Acum nu ne mai interesează dacă Dodon a tăcut deoarece e ostaticul șantajabil al lui Plahotniuc sau partenerul de afaceri (cu pachetul de acțiuni minoritar) al acestuia, și are și el ceva din afacerea cu pricina. Ce contează cu adevărat este faptul că lumea încă mai rămâne în totală neștire la acest subiect, fiind vrăjită de discursurile belicoase ale clanurilor beligerante, de rivalitățile stupide între zișii prooccidentali și pretinșii proruși, între unioniști și cei care își zic stataliști.

Vax! Apă de ploaie și discursuri pentru proști! Miza e cu totul alta în această epocă a globalismului neoliberal, a societății de piață, a subordonării statelor unor interese private de tip mafiot. În timp ce popoarele Europei se răscoală împotriva elitelor corupte, care s-au vândut plutocrației globale, și militează pentru recăpătarea suveranității economice, politice și militare, ce le-a fost furată prin intermediul unor structuri-unealtă a super-clasei mondiale precum FMI, BM, UE, OMC, NATO etc., în Moldova piticii politici zăpăcesc lumea cu alimentarea iluziilor neoliberale, propunându-le vasalizarea țării fie în raport cu centrele de putere occidentale, fie cu Rusia.

Reproducem aici doar linkurile în limba română cu articolele scrise de noi la această temă:

Nu știm dacă mai are rost să repetăm aici toate argumentele invocate în articolele anterioare. Menționăm doar în treacăt că guvernanții de după 2009, care au uzurpat toată puterea în stat, au dezvoltat relații intense și dubios de apropiate cu unele țări din Golful Persic precum Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite (a se vedea lista vizitelor reciproce în linkurile de mai sus). Și asta în timp ce atenția opiniei publice continuă să fie focalizată spre UE și Rusia (cei doi rivali geopolitici văzuți fie ca aliat, fie, respectiv, ca inamic extern).

Nu cunoaștem pentru moment ce proiecte au mai izvorât din aceste contacte, dar iată că unul este cel despre care e vorba și în acest articol. Așadar, aventurierii de pretutindeni sunt liberi să vină să-și spele banii în Moldova, să ne cumpere pământurile arabile, ce a mai rămas din activele statului încă nevândute, ca și orice afacere profitabilă mai răsărită. În timp ce moldovenii depopulează țara, migrând pe post de sclavi economici pe piețele forței de muncă de pe aiurea, moldovenii de acasă au șansa să devină sclavii nemților în zonele economice libere sau a șeicilor arabi pe plantațiile de acasă și, iată, mai nou, slugi la unii care vor sosi la noi tocmai din Africa de Sud. Asta e tot ce poate oferi puterea de la Chișinău poporului nostru.
În timp ce unii retardați se mai ciondănesc între ei pe niște subiecte istorice dureroase, poreclindu-i venetici ba pe români, ba pe ruși, ne vin pe furiș adevărații venetici, cei de azi, gangsterii economici, care se trag din alte civilizații, alte culturi și alte religii, foarte departe de tradiția noastră ortodoxă și de lega pământului. De această dată ne cuceresc fără război, prin intermediul unor guvernanți venali, care-și urmăresc doar propriul interes. Iar după ei, măcar vină și Potopul!

Trăim în era colonialismului economic. Banul face legea. Ești cetățean cu drepturi depline doar în funcție de averea pe care o ai. Iar în vremea plutocrației globalizate, ciocoii noștri ne vând veneticilor care i se închină vițelului de aur. Anume aceștia râvnesc cetățenia noastră, ei vor fi stăpânii de mâine ai Moldovei. Iar pe lângă averile astronomice ale unor șeici arabi, până și Plahotniuc va părea un sărăntoc. Și atunci să vedeți voi alegeri libere și concurență cu șanse egale între mogulii marelui capital și localnicii dornici să aibă un loc sub soare la ei acasă.

Să nu fie!
Dixi.
Iurie Roșca,
19 martie 2019