Absenți la apel. O femeie creștină spune ceea ce alții trec sub tăcere

19:14, 19 mai 2018 | | 3302 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

“Cel mai trist e că nu este nici mitropolitul Vladimir, nici prezidentul nostru Dodon, nici din primărie. Înseamnă că ei sunt de acord? Asta e cel mai trist”.

(O credincioasă care a participat la acțiunea de protest împotriva marșului LGBT)

Înțelepciunea populară are o mulțime de proverbe și zicători care țin de tăcere. De pildă: tăcerea e de aur. Sau: dacă tăceai, filosof rămâneai. Și totuși, această ocazie scandaloasă parcă nu armonizează cu exemplele de mai sus. Mai curând ar fi vorba o tăcere complice, compromițătoare, mai mult decât elocventă. Oare chiar să fie atât de puternică presiunea cercurilor mai mult sau mai puțin oculte, dar în mod cert perverse și radical anticreștine, încât au reușit să pună călușul în gură tuturor conducătorilor politici de prin rang? Și asta indiferent de faptul dacă aceștia se declară de stânga sau de dreapta, filoruși sau prooccidentali.

Desigur, e vorba de o zi de sâmbătă, când și oamenii politici au dreptul la odihnă. Binemeritată sau nu, e o altă poveste. Nu dorim să ne pripim cu concluziile. Dar luni sau cel târziu marți vom avea prilejul să ne convingem câți dintre cei care populează firmamentul politicii moldovenești mai păstrează un minim bun simț și decență, câți se tem de Dumnezeu mai mult decât de ambasadorul SUA. Ori interesul politic meschin, cariera personală, ordinarul parvenitism le-au șters definitiv și irevocabil orice urmă de omenie? Oare chiar întreaga clasă politică – și ne referim la cei mai cu moț, mai cu prezență parlamentară și cu funcții barosane în stat – s-a curvit de-a binelea? Oare și pe ei i-a mâncat definitiv otrava ”corectitudinii politice” și slugărnicia față de sforarii din Vest?

Remarcăm că Biserica Ortodoxă din Moldova a lansat în ajunul marșului nerușinării sodomiților și al nesimțirii guvernanților un apel destul de univoc de dezaprobare a respectivei acțiuni. Ce fac, însă, celelalte culte care se declară creștine? Tac mâlc ori pur și simplu poziția lor nu a răzbătut în presă?

Unii naivi, rămași în urmă de căruța istoriei, mai blamează până astăzi defunctul regim comunist, crezând că acesta ar fi fost cel mai degradant, cel mai ticălos și cel mai anticreștin din istorie. Nu, domnilor! Iată că se poate și mai rău. Sub dictatura globală de factură liberală se întâmplă lucruri mult mai grave. Pătura superpusă, cum ar zice Eminescu, a luat apă în gură, face temenele și se târăște asemeni unor viermi în fața noii stăpâniri. Noua nomenclatură este nu mai puțin venală decât cea sovietică. Iar cine riscă să deschidă gura, să-și ridice vocea împotriva regimului totalitar liberal, riscă fie să ia un baston de polițai pe spate, să primească în față gaz lacrimogen și chiar să fie târât prin procese judiciare de către avocații pidosnicilor.  Iar din ghearele lor fără amenzi usturătoare nu scapi. Consiliul anti-discriminare stă de veghe cu strășnicie și îi sancționează pe toți cei care nu și-au pierdut rușinea și nici curajul.

Din câte se vede, a fost mult mai ușor pe vremea sfârșitului URSS ca poporul să se ridice la apărarea valorilor naționale: Limbă, Alfabet, Tricolor,  Independență.  Parcă ne-am recăpătat atunci multe dintre drepturile noastre naționale. Dar oare valorează acestea ceva fără recuperarea plenară a drepturilor noastre religioase, a demnității noastre de creștini ortodocși, a onoarei noastre de a fi mărturisitori ai Lui Hristos?

Iurie Roșca

Articole relevante

Cine se află în spatele marșului homosexualilor?

Un marș FĂRĂ FRICĂ de Dumnezeu

Parada pidosnicilor, triumful imoralității

Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, s-a afișat și în acest an la festivalul homosexualilor