100.000 de irlandezi la marşul împotriva modificării legislaţiei avortului

19:17, 14 martie 2018 | | 1127 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În Irlanda, la Dublin (circa 1,8 milioane locuitori cu zona metropolitană), au fost sâmbătă, 10 martie, peste 100.000 de oameni în stradă pentru menţinerea actualei legislaţii de protecţie a copilului nenăscut. Irlanda are circa 4.775.000 de locuitori. România mai are în interior, probabil, vreo 15-16 milioane. La marşurile pentru viaţă din Bucureşti (2 milioane locuitori) au participat în 2017 circa 8.000 şi în toată ţara circa 100.000. Asta  deşi populaţia scade şi toţi suntem (ipocrit, în final, dacă nu facem nimic) puternic îngrijoraţi în privinţa viitorului.

Irlanda are şi cea mai restrictivă legislaţie din Europa în domeniul avorturilor – nu am verificat dacă nu cumva Polonia a ajuns-o. Catolică, populaţia a aprobat totuşi în 2015, în cadrul unui referendum, căsătoria homosexuală. Ceea ce nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla în Polonia, de exemplu. De ce? Pentru că cele două ţări sunt înscrise pe trasee diferite.

Irlanda are şi un guvern progresist, proavort, care vrea să modifice legislaţia – aşa-numitul amendament 8 al constituţiei – pentru da drumul la avorturi, tot printr-un referendum pe la sfârşitul lui mai 2018.

Organizatorii vorbesc, după acest cel mai mare marş organizat vreodată în Irlanda, despre trezirea „unui gigant adormit” şi despre creşterea spectaculoasă a numărului de voluntari care lucrează pentru a convinge populaţia să spună „NU” la referendum. Sunt optimişti că propunerea guvernului nu va trece. Să sperăm că aşa va fi. Deşi cine se aştepta ca populaţia catolică a acestei ţări să accepte căsătoria homosexuală în urmă cu trei ani? Iar între timp, bătrâni conservatori s-au dus şi tineri progresişti, bine spălaţi pe creier şi îndoctrinaţi, au primit drept de vot.

Aveţi în continuare două linkuri spre filmuleţe ale marşului de pe youtube:

Detalii despre marş pe: https://www.lifesitenews.com/news/one-hundred-thousand-rally-to-save-unborns-right-to-life-in-ireland

Paul Ghiţiu

Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com