Socor nu exclude faptul că Barroso ar fi fost plătit de Plahotniuc

15:31, 26 mai 2016 | Politica | 5455 vizualizări | 5 Comentarii | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/Db6JZ

Analistul american Vladimir Socor nu exclude faptul că Jose Manuel Barroso ar fi primit 250 mii euro pentru prezența la Forumul economic „Republica Moldova în noul context regional”, organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri patronată de Vladimir Plahotniuc, vicepreședintele Partidului Democrat.

“Nu m-ar mira dacă participanții din străinătate ar dori să obțină onorarii de vorbitor. Este o practică frecventă în Occident. Pentru mine nu ar fi de mirare ca domnul Barroso să fi solicitat un onorariu de vorbitor. Dar certitudinea este că domnul Plahotniuc poate să-și permită asemenea evenimente”, a declarat Vladimir Socor într-un interviu oferit portalului report.md.

În expertului, Rusia nu este interesată de evenimentele politice din Republica Moldova, idea unei eventuale agresiuni rusești fiind speculată de mass-media care încearcă să prezinte pe Plahotniuc drept un apărător împotriva acestei agresiuni.

“În situația actuală eu cred că Rusia nu are nici mijloacele, nici dorința sau capacitatea de a interveni subversiv în Republica Moldova. Moscova este foarte preocupată de Ucraina – nu mai vorbim de Siria. Prioritatea numărul unu a Moscovei este să scape de sancțiunile economice occidentale. Atât timp cât Rusia nu și-a rezolvat aceste probleme, nu cred că se va implica foarte activ în Republica Moldova. Probabil că nici nu are nevoie să se implice activ. Dacă privești de la Kremlin spre Chișinău, vezi două partide pro-ruse foarte puternice și bine cotate în sondaje, de aceea cred că teama de o intervenție a Rusiei este exagerată. Năluca Rusia, cu tancuri și agresiune este mult mai importantă pentru factorul intern în special pentru Plahotniuc care se poziționează prin mesajele transmise de trustul său media ca un apărător împotriva acestei agresiuni. Aceasta este unica posibilitate a sa de a se impune în plan extern inclusiv în România”, consideră Socor.

Articole relevante

Declaraţie şocantă făcută de Socor despre „legea antidiscriminar...
accesări 1015
Legea antidiscriminare nu are nimic de a face cu regimul fără vize şi cu libertatea de circulaţie, iar perioada de succes a Moldovei în Parteneriatul ...
Vezi și  Chirtoacă despre Dodon și Usatîi ’’ „ Dva debila, eto sila’’
Navighează dupa cuvinte-cheie:

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Daniel, 26 mai 2016 la 16:12

  Și eu nu exclud că Socor este pălit la cap.
  Cum să te gîndești că Plahotniuc l-a cumpărat pe Barosso?
  Este absurd de tot, asta cum ai zice că Plahotniuc o cumpărat America și pe Obama.
  Cretinitate de cel mai înalt nivel..

  Anatol, 26 mai 2016 la 16:24

  Acest Socor chiar știe să jignescă un fost premier și ministru! Tre să fii penibil să scrii asta sau să intuești asta! De ce este atîta libertate în presă? Ar trebui să fie sancționați acei oameni care nici nu știu ce vorbesc , sau vin cu diferite aberații mincinoase!

  Sabina, 26 mai 2016 la 16:26

  Toti cumparati si capturati. Daca tot vreti sa manipulati opinia publica faceti-o in mod mai credibil.

  Dinis, 26 mai 2016 la 20:48

  Socor cu astfel de prostii cred ca s-a dat pe fata cit de limitat mintal este. Acum i-a mai ramas sa spuna ca Plahotniuc a cumparat univerul si totul va fi super bine (Y) Pina in final numai Socor, Dodon, Usatii, Nastase si Maia vor ramine necumparati. Pleava nimeni nu cumpara )))))))

  Lia, 26 mai 2016 la 23:11

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/7981758/Taxpayers-money-spent-to-boost-Barrosos-profile-as-Commission-president.html
  Cititi de la inceput pina la urma si veti vedea cum Banii il fac pe „om”…
  Este naiv cela care crede ca el o venit, gratis sa vorbeasca… daca nu Plahish atunci alt cineva l-a finantat…