Ghimpu: Instituțiile europene nu au dreptul să ne arate cu degetul

17:53, 8 aprilie 2016 | Politica | 1655 vizualizări | 3 Comentarii | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/H1m9h

Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că oficialii europeni sînt în drept să vorbească la general despre corupția din Republica Moldova, fără a se expune asupra unor situații concrete.

Astfel a comentat liberalul scrisoarea adresată recent șefului Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, de președintele Asociației Judecătorilor din Moldova, Ion Druță.

„Instituțiile europene care doresc ca Republica Moldova să fie cu adevărat un stat de drept și democratic, fără corupție și fărădelegi, au dreptul să vorbească la general despre fenomen, dar cu degetul nu au dreptul să ne arate. Fiecare are dreptul la exprimare și unul și al doilea, în cazul dat”, a spus astăzi Ghimpu.

Vezi și  Roșca: Vlad Filat este principalul organizator al crimelor din 7 aprilie 2009

Precizăm că într-o scrisoare deschisă adresată lui Pirkka Tapiola, Asociația Judecătorilor din Moldova îl acuză de imixtiuni în sistemul judecătoresc şi îl îndeamnă „să fie mai prudent pe viitor”.

„Orice calificative care vin din partea unui diplomat de asemenea rang, referitor la un dosar care încă se află pe rolul instanţelor de judecată, ar putea fi privită ca o imixtiune în efectuarea justiţiei şi o presiune asupra instanţei de recurs”, se arată în scrisoare semnată de președintele Asociației Judecătorilor.

Vezi și  Ghimpu ar face coaliție cu PCRM doar cu o condiție, Leancă cu nici una

Mesajul a fost transmis după ce diplomatul european a declarat că decizia instanței, prin care primarul orașului Taraclia a fost demis, are conotație politică.

sursa: noi.md

Articole relevante

Bătrâncea: special pentru Ghimpu, rămân în grupul de prietenie cu Româ...
accesări 614
Deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că nu are de gând să se retragă din grupul parlamentar de prie...
Mihai Ghimpu: „Declararea stării excepționale este singura soluție pen...
accesări 1070
O astfel de declarație a făcut Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii “Bună Seara” de la postul public Moldova 1, din seara de vineri, 2 octombrie. În op...
Ghimpu: Bătrâncea nu calcă pământul românesc, cum nu-s eu popă
accesări 815
La Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană au avut loc dezbateri aprinse pe marginea proiectului de hotărâre privind componenţa g...
Consultări la Președinție fără rezultate: nu există niciun candidat, s...
accesări 1430
După consultările cu șeful statului cu privire la desemnarea unui candidat pentru funcția de premier, părțile, care au participat la întrevederi, au d...
Ghimpu ar face coaliție cu PCRM doar cu o condiție, Leancă cu nici una...
accesări 1575
Partidul Popular European din Moldova un va vota un guvern alături de PCRM. declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Iurie Leancă după ședința...
Ghimpu este gata să se „înfrățească” cu comuniștii, pentru...
accesări 739
Președintele partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este gata să dea mâna cu comuniștii. Acesta spune că nu și-a schimbat atitudinea față de Partidul Comun...
Navighează dupa cuvinte-cheie: ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Alina Macovei, 8 aprilie 2016 la 18:54

  ei trebuie sa ofere sfaturi sugestii și pe alocuri sa ne mai critice, dar doar in baza unui exemplu si sa nu fie o decizie politica, eu cred in asta, si cea facut Tapiola de exemplu este condamnabil.

  Ion, 8 aprilie 2016 la 19:04

  Foarte corect!Oare cunosc ei legislația RM?Dacă se consideră așa de buni, de ce nui extrădează pe Țopi acasă?Sau pe Gorbunțov! Ei ar trebui să facă pușcărie nu să se primble prin UE!

  andrei, 8 aprilie 2016 la 19:16

  Aici Dl Ghimpu are perfectă dreptate, chiar și Vicepreşedintele Asociației Magistraților din România a comentat declarația lui Tapiola în cazul Taraclia: „Este imixtiune în actul de justiție”!!!
  Decizia nu este una irevocabilă și nici nu a trecut toate gradele de jurisdicție națională, deci aici Tapiola chiar a dat-o în bară !