Experții pe politică externă din România cer reluarea dialogului cu Rusia

19:03, 5 octombrie 2016 | Politica | 1622 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/98h2G

Mai mulți experți pe politică externă din România au atras atenția asupra faptului că România, spre deosebire de alte state din Europa de Est, nu are un dialog constructiv cu Rusia, motiv pentru care consideră că Bucureștiul trebuie să-și reconsidere poziția față de Moscova.

Ultimele evenimente legate de politica regională și alianțele geo-strategice impun o schimbare de viziune a modului în care România se poziționează în relație cu Rusia. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulți experți pe politică externă de la București, printre care Iulian Fota, Dan Dungaciu și fostul ministru de externe Cristian Diaconescu, invitați la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

Vezi și  Valerii Kuzmin - noul ambasador al Rusiei la București

„Este nevoie de construirea unui dialog cu Rusia. Suntem singurul stat din regiune care în acest moment nu are un dialog cu Rusia, în timp ce alte state din regiune au făcut pași importanți. La Moscova au loc lansări de carte privind istoria Ungariei, Poloniei, etc, dar despre istoria României nu se știe nimic. România trebuie să-și schimbe această atitudine și să intre în dialog cu Rusia”, a declarat profesorul Dan Dungaciu.

Vezi și  Mitingul de duminică din faţa Parlamentului se amână

Sursa: Sputnik Moldova-România

Articole relevante

Băsescu vrea un dialog cu Moscova pe marginea problemei politice din R...
accesări 1147
Bucureștiul trebuie să între în dialog cu Moscova pentru soluționarea problemelor politice din Republica Moldova, consideră fostul președinte al Român...
La Moscova despre relațiile România – Rusia
accesări 4974
Dialog între Iurie Roșca și Alexandr Bovdunov, coordonatorul centrului analitic Katehon
Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *