Declaraţie şocantă făcută de Socor despre „legea antidiscriminare”

19:23, 13 noiembrie 2015 | Politica | 817 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/5tfZa

Legea antidiscriminare nu are nimic de a face cu regimul fără vize şi cu libertatea de circulaţie, iar perioada de succes a Moldovei în Parteneriatul Estic s-a încheiat în vara lui 2014, a declarat analistul politic Vladimir Socor.

Potrivit lui Vladimir Socor, obţinerea de către Republica Moldova a regimului de călătorii fără vize în UE pentru cetăţenii săi a fost un succes real în cadrul Parteneriatului Estic. Dar unii politicieni europeni au profitat de dorinţa ţării noastre de a obţine acest regim şi au impus anumite condiţii care nu au nimic de a face cu călătoriile fără vize în UE. Vladimir Socor a făcut declaraţii în acest sens vineri în studioul „Unimedia”.

Vezi și  Declarația unei noi majorități parlamentare, semnată de 55 de deputați, a ajuns pe masa lui Timofti

Vladimir Socor a menţionat că obţinerea regimului liberalizat de vize, a celui de liber schimb şi semnarea Acordului de asociere RM-UE a necesitat paşi concreţi din partea autorităţilor moldoveneşti. Unul dintre aceşti paşi, potrivit analistului, a fost introducerea paşapoartelor biometrice, care a fost „un proces foarte costisitor şi complicat”.

„Dar unii politicieni din UE au legat introducerea regimului fără vize cu unele condiţionalităţi ce nu aveau nimic în comun cu regimul de vize, de exemplu aprobarea în parlament a legii antidiscriminare. Asta n-are nimic de a face cu călătoriile şi nici cu spaţiul Schengen”, a remarcat Socor.

a reprezentat „pur şi simplu o condiţie pusă de o anumită grupare de interese, care a văzut că are loc un anumit proces politic şi a profitat de ocazie ca să pună o condiţionalitate la acest proces politic, indiferent de natura lui”.

„Au mai fost şi alte evoluţii de acest tip”, a mai spus Vladimir Socor.

Vezi și  Iohannis aplică lovitura: România ar putea renunța la creditul promis Republicii Moldova

În opinia analistului, etapa de succes a Republicii Moldova în Parteneriatul Estic s-a încheiat în vara lui 2014 şi a coincis exact cu intrarea ţării în campania electorală din vara acelui an.

sursa: Sputnik Moldova

Articole relevante

Socor nu exclude faptul că Barroso ar fi fost plătit de Plahotniuc
accesări 3645
Analistul american Vladimir Socor nu exclude faptul că Jose Manuel Barroso ar fi primit 250 mii euro pentru prezența la Forumul economic „Republica Mo...
Radu Bușilă: „Filat mai are o șansă”
accesări 4156
Vlad Filat mai are o șansă de reabilitare, printr-o pocăință publică, consideră juristul Radu Bușilă. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferin...
Ministrul polonez de externe constată eşecul „Parteneriatului Estic...
accesări 429
Formatul „Parteneriatului Estic" creează doar iluzia, nu şi perspectiva reală de aderare la Uniunea Europeană a unor ţări precum Ucraina, Belarus, Mol...
Europarlamentarii promit să „termine cu oligarhia” în Moldova
accesări 412
Fostul candidat în alegerile prezidențiale din Moldova, care s-a duelat în turul doi de scrutin cu socialistul Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu, a ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *