Decis! 9 ani de închisoare cu executare pentru Vladimir Filat

16:14, 27 iunie 2016 | Politica | 2467 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/sO3jh

Fostul premier Vladimir Filat își va petrece următorii 9 ani după gratii. Sentința a fost pronunțată la Judecătoria Buiucani luni, 27 iunie. Cu toate acestea, Filat cataloghează sentința drept una ilegală și susține că aceasta urmează să fie contestată la CEDO.

„Este o sentință ilegală. Acest proces nu a fost public, dar sper că în țara asta oamenii se vor trezi. Vom merge până la CEDO”, a declarat Vlad Filat. Procurorul care se ocupă de acest caz, Andriana Bețișor, a declarat că acuzarea nu este mulțumită de hotărârea care a fost pronunțată, susținând că decizia urmează a fi contestată.

„Ne-am pomenit astăzi cu o sentință de 9 ani. Ne rămâne să tragem concluzii. Când alți funcționari publici sunt condamnați pentru mită de câteva mii de lei la sentințe similare la ce trebuie să ne gândim. Probele nu au fost contestate și nu au fost aduse contraargumente. Indiscutabil sentința va fi contestată. Nu suntem de accord cu această pedeapsă”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Amintim că procurorul Adriana Bețișor a solicitat ca Vladimir Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare. Menționăm că fostul premier mai este cercetat și într-un alt dosar.

Articole relevante

PLDM își va alege alt lider, iar Filat ar putea fi exclus și din parti...
accesări 1829
Până la finele acestui an, PLDM își va alege un alt președinte. Vladimir Filat va fi exclus din partid dacă vinovăția lui în dosarul fraudelor bancare...

Navighează dupa cuvinte-cheie:

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *