Polonia a desființat Consiliul pentru Prevenirea și Combaterea Discriminării

10:44, 5 mai 2016 | Externe | 32440 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/I4lp8

Prin hotărârea din 27 aprilie, guvernul polonez a abolit Consiliul Nediscriminare. Instituția fusese înființată la 1 ianuarie 2011 în perioada mandatului prim-ministrului Donald Tusk, reprezentat al Partidului Platforma Civică, în prezent președinte al Consiliului European.

Potrivit ministrului sportului Ryszard Szuster “Consiliul nu era decât o structură care coordona activitățile instituțiilor, autorităților locale și alte entități care se ocupau de prevenirea și combaterea discriminării și intoleranței”.

Recent, fostul Secretar General al NATO (1995-1999) Javier Solana a declarat în cadrul unui interviu oferit publicației spaniole El Pais că “epidemia” de nationalism și anti-europenism este în creștere în Polonia și Ungaria, acuzând actualul partid de guvernare din Polonia (PiS) și Fidesz din Ungaria de erodarea sistemului democratic sub pretextul apărării suveranității naționale.

Vezi și  Noul guvern polonez a facut o razie intr-un birou afiliat NATO din Varsovia

Desființarea Consiliului Nediscriminare a fost aprobată de prim-ministrul conservator Beata Szydlo. Decizia va intra în vigoare începând cu 1 iunie 2016.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *