Lukașenko: „Nu vom fi o slugă a Rusiei”

14:51, 21 aprilie 2016 | Externe | 1194 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/R9bMY

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko nu vrea să fie o slugă a Rusiei. O astfel de declarație a fost făcută joi, 21 aprilie, în cadrul unui discurs adresat Parlamentului și poporului bielorus, transmite Interfax.

„Vreau ca cetățenii ruși să înțeleagă, îndeosebi conducerea Rusiei, că noi nu vom fi niște slugi. Suntem un stat independent și suveran, care trăiești cu voi într-o casă comună, dar are propriul său apartament”, a declarat Lukașenko.

În același timp, el a pus la îndoială capacitatea Rusiei de a construi relații egale între state. „Trebuie să terminăm astfel de lucruri, de altfel nu vom ajunge la nimic bun”, a subliniat președintele republicii.

„Rusia este aliatul și partenerul nostru strategic. Iată de ce unele structuri ale Federației Ruse trebuie să înceteze discuțiile despre o pretinsă belarusificare blândă sau despre o tentativă de reorientare spre o anumită direcție. Am fost și vom rămâne frați. Acest lucru este un dat istoric. Cu toate acestea, nici față de înaltele tehnologii din Occident nu putem fi indiferenți. Aici avem propriul nostru interes comercial. Oare îl putem ignora? Desigur nu!”, declarat președintele belarus.

Potrivit lui Lukașenko, Belarus pledează pentru o politică externă multivectorială, pledând pentru niște relații pragmatice cu Federația Rusă.

“Cei care ne pun să alegem între Rusia și Occident nu se vor aștepta la un dialog constructiv”, a declarat liderul de la Minsk.

Articole relevante

UE suspendă pentru patru luni sancțiunile împotriva Republicii Belarus...
accesări 433
Uniunea Europeană (UE) a decis să suspende pentru patru luni sancțiunile europene împotriva Belarus, a anunțat luni ministrul pentru afaceri europene ...

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *