Conflicte violente între opozanţii şi suporterii lui Donald Trump în California

15:56, 3 iunie 2016 | Externe | 507 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/Qr2TI

Un nou incident violent a avut loc în San José, susţinătorii candidatului prezidenţial republican Donald Trump întrând în conflict cu opozanţii acestuia la un eveniment de campanie organizat în oraş.

Manifestanţii care s-au adunat joi seară în oraşul american San José, din California, în faţa clădirii unde avea loc evenimentul de campanie electorală a lui Donald Trump, s-au încăierat cu susţinătorii acestuia, implicându-se în atacuri verbale şi lupte cu pumnii.

Printre manifestanţi s-au aflat şi membrii unor grupuri locale pentru drepturile omului şi pro-migraţie, aceştia afişând bannere anti-Trump pentru a denunţa politicile acestuia.

Vezi și  Letonia: După Sputnik, autoritățile suspendă 6 luni televiziunea rusească RTR

Conflictele violente au izbucnit în ciuda faptului că la faţa locului se aflau poliţişti. Peste 12 persoane au fost lovite cu pumnii, cel puţin persoană a fost lovită cu un ou şi mai multe pălării cu imaginea lui Trump au fost smulse de la susţinătorii acestuia, ca ulterior să li se dea foc. Nu au existat rapoarte imediate privind răniţi sau arestaţi, dar poliţia a declarat că protestul a fost ilegal.

Aceste proteste au avut loc în condiţiile în care candidata democrată la prezidenţiale Hillary Clinton a declarat că alegerea lui Trump ca preşedinte al SUA ar fi o greşeală istorică.

Vezi și  Fost consilier prezidențial american: De când au devenit România și Bulgaria atât de importante, încât să riscăm o confruntare militară cu Moscova ce ar putea escalada în război nuclear?

Trump a atras asupra sa un val puternic de critici în SUA, după ce a făcut comentarii împotriva migranţilor şi musulmanilor. Remarcile miliardarului american au fost descrise ca rasiste.

La rândul său, Trump a atacat-o joi pe Clinton, susţinând că politicile promovate de aceasta sunt “patetice”.

Acest ultim incident are loc înaintea alegerilor primare din California din 7 iunie.

Un sondaj de opinie publicat miercuri de CNN Poll of Polls a prevăzut o cursă strânsă pentru alegerile din noiembrie. Sondajul a arătat că avansul lui Hillary Clinton în faţa lui Trump s-a diminuat la doar 2%. Astfel, Clinton este preferată de alegători în procent de 45%, în timp ce Trump de 43%.

Vezi și  Suedia: Un deputat musulman care a refuzat să dea mâna cu femeile a demisionat

sursa: Epoch Times

Articole relevante

Poliţia din North Carolina anchetează o posibilă incitare la violenţă ...
accesări 1231
Poliţia din North Carolina (sud-est) caută să stabilească dacă Donald Trump - cel mai bine plasat candidat în alegerile primare în vederea scrutinului...
Trump s-a confruntat cu proteste violențe în New Mexico. Republicanul ...
accesări 1351
Donald Trump a castigat alegerile primare republicane din Washington, cu 77% dintre voturi, ceea ce in aduce si mai aproape de cifra magica de 1.237 d...
Consilierul lui Trump a dezvăluit motivul prezenței la Moscova
accesări 1605
Consilierul președintelui ales al SUA, Donald Trump, Carter Page a ajuns la Moscova, unde are planificate mai multe discuții. Consilierul lui Trump a...
Navighează dupa cuvinte-cheie:

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *