China: benzi desenate pentru femei despre pericolul relației amoroase cu străinii

16:24, 21 aprilie 2016 | Externe | 703 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/vLcrC

În China a fost lansat o carte de benzi desenate care își propun atenționarea femeilor angajate în structurile de stat cu privire la pericolul relațiilor amoroase cu străinii (în special, turiști), scrie publicația The Beijinger.

O serie de benzi desenate au fost publicate cu ocazia Zilei Securității Naționale (15 aprilie). Potrivit scenariului, David stabilește o relație cu funcționara Xiao Li. Turistul face curte domnișoarei și îi cumpără cadouri scumpe. Peste o anumită perioadă, bărbatul începe să pună întrebări despre servici și prin înșelăciune dobândește informații secrete cu privire la direcția politică a statului și dispare.

Vezi și  Valerie Bugault: 100 de ani de la lovitura de stat bolșevică

După ce domnișoara transmite iubitului copiile documentelor, este arestată pentru divulgarea secretelor de stat. În viața reală o astfel de faptă este piedepsită în China cu privațiune de libertate de la cinci sau pe viață.

În aprilie 2015 o instanță din China a condamnat jurnalista Gao Yu la șapte ani de închisoare și lipsire de orice drepturi civile pentru un an pentru divulgarea secretului de stat. Gai Yu a fost învinuită de transmiterea ilegală cetățenilor străini a documentelor ce conțineau secrete de stat. În realitate era vorba de directiva nr.9 al Comitetului Central al Partidului Comunist, prin care membrii partidului sunt obligați să combată propaganda occidentală îndreptată spre schimbarea orânduirii de stat.

Vezi și  Jean Claude Manifacier: 100 de ani de la lovitura de stat bolșevică

Articole relevante

Politica demografică din China afectează acţiunile producătorilor de p...
accesări 771
Sfârşitul politicii copilului unic în China a majorat valoarea acţiunilor companiilor care fabrică produse pentru bebeluşi, scutece, lapte praf, în ti...
Generali americani: Trupele nu sunt pregătite pentru un război cu Rusi...
accesări 2249
Un grup de generali americani din fruntea armatei si marinei SUA avertizeaza ca trupele nu sunt pregatite sa faca fata unui nou razboi, pe masura ce z...
Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *