România, „raiul hipermarketurilor” sau cum se îmbogățește Kaufland

12:09, 14 septembrie 2016 | Economie | 1967 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/mvF3C

România a devenit un „paradis” pentru hipermarketuri, care, în ultima vreme, s-au înmulțit, în detrimentul micilor magazine și al micilor producători autohtoni. Pentru lanțul german de hipermarketuri Kaufland, România a devenit a doua cea mai importantă piaţă din Europa Centrală şi de Est.

Piața din România este însă lider la vânzările per magazin şi la profitabilitate, vânzările pe care le înregistrează fiecare hipermarket Kaufland în țara noastră fiind duble față de cele din Cehia și Polonia, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar.

Astfel anul trecut, fiecare magazin Kaufland din România a avut vânzări medii de 19,3 milioane de euro, o cifră dublă față de cifra vânzărilor din Cehia şi Polonia.

În România, Cehia şi Polonia, businessul Kaufland a depăşit două miliarde de euro, cu diferenţe mici de la ţară la ţară, potrivit raportului Deloitte privind topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală. Diferențele însemnate apar însă dacă avem în vedere numărul de magazine de pe fiecare piaţă: în Polonia sunt circa 220 de hipermarketuri, în Cehia aproximativ 185, iar în România erau 107 la finalul lui 2015.

Vezi și  Microsoft dă în judecată guvernul american

Pentru lanțul de hipermarketuri, cea mai importantă piață ca vânzări, cu circa 14 mld. euro pe an, este Germania (piața-mamă), după aceasta situându-se de Polonia, care este urmată de România. Pe cele două le mai despart mai puţin de 100 de milioane de euro după ce businessul din România a crescut, anul trecut, cu aproape 15%, o creștere aproape dublă faţă de alte pieţe, potrivit analizei ZF.

sursa: Sputnik Moldova-România

Articole relevante

Senatul României: magazinele să vândă 51% carne, legume şi fructe din ...
accesări 408
Senatul a adoptat, marţi, o propunere legislativă care instituie obligaţia comercianţilor persoane juridice să achiziţioneze produsele din categoriile...
Navighează dupa cuvinte-cheie: ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *