Multinaţionalele trebuie să plătească taxe acolo unde obţin profiturile

11:54, 4 aprilie 2016 | Economie | 1190 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/WUKEd

Multinaţionalele trebuie să plătească taxe acolo unde obţin profiturile şi trebuie să stopeze schemele agresive de optimizare a impozitelor, a afirmat luni comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, transmite Reuters.

UE trebuie să oprească fenomenul companiilor care plătesc prea puţine taxe sau deloc în statele în care operează, prin utilizarea subsidiarelor din alte ţări, înfiinţate anume pentru plata taxelor, a explicat Pierre Moscovici, într-un interviu acordat postului francez de radio RTL.

Vezi și  Constantin Cojocaru: Avuția creată de români pleacă în buzunarele străinilor

„Este vital ca multinaţionalele să-şi plătească taxele acolo unde îşi generează profiturile”, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice.

Comisia Europeană ar urma să prezinte în aprilie propuneri pentru a asigura punerea la dispoziţia publicului a datelor fiscale ale companiilor multinaţionale în fiecare stat membru al Uniunii Europene, în cadrul acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale.

Cu ocazia prezentării planului său contra optimizării fiscale a companiilor multinaţionale, pe 27 ianuarie, Pierre Moscovici estimase amploarea evaziunii fiscale în UE la 50 – 70 miliarde euro pe an.

Vezi și  Expert: Banca Națională a Moldovei, "o filială" a Fondului Monetar Internațional

sursa: Capital

Articole relevante

Antreprenorii români: Companiilor străine li se întinde covorul, în ti...
accesări 1315
Joi, 31 martie, la Braşov, ZF Antreprenorii României. O sală cu aproape 250 de oameni, cei mai mulţi - antreprenori sau manageri români. O discuţie le...
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *