Instanță din Germania: Butonul Like al Facebook încalcă legile germane și comunitare privind intimitatea

20:32, 10 martie 2016 | Diverse | 570 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/qQkg6

O instanță din Germania a stabilit miercuri că transferul datelor de către site-urile de comerț electronic către platforma Facebook prin intermediul butonului „Like”, fără a avea consimțământul consumatorilor, încalcă prevederile legale germane și comunitare privind dreptul la intimitate, scrie DPA.

Organizația pentru Sprijinirea Consumatorului din landul Renania de Nord-Westfalia a dat în judecată două firme care dețin site-uri de comerț electronic pentru că au transferat informații către Facebook prin intermediul butonului „Like”, fără a avea consimțământul utilizatorilor de internet.

Vezi și  Merkel se teme de conflicte militare. Ce legătură are România

Curtea din Dusseldorf a hotărât că cele două companii trebuie să informeze în viitor consumatorii prezenți pe site-urile lor de comerț electronic că prin apăsarea butonului „Like” adresele lor de internet IP pot fi transferate la Facebook.

„Nimeni nu știe ce face Facebook cu datele colectate”, a declarat Sabrine Petri, jurist pentru Organizația pentru Sprijinirea Consumatorului. Butonul ”Like” este folosit de Facebook pentru a instala programe foarte mici pe computerele personale ale utilizatorilor, care schițează un profil al internautului, fie că acesta are sau nu cont de Facebook.

Vezi și  S-a descoperit AUTOBIOGRAFIA celui mai mare DICTATOR din istorie

Decizia Curții din Dusseldorf ar putea afecta companii din Germania. Facebook se confruntă deja cu o anchetă în Germania, unde Biroul Federal al Cartelului, organismul care supraveghează practicile concurențiale, verifică posibilul abuz al folosirii datelor și încălcarea legilor privind protecția confidențialității.

sursa: Agerpres

Articole relevante

Oraşul în care poţi închiria un apartament cu 1 euro pe an. Nimeni nu ...
accesări 1031
Pare o glumă, dar există un oraş în care poţi închiria un apartament cu mai puţin de un euro pe an. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de sute de ani....
S-a descoperit AUTOBIOGRAFIA celui mai mare DICTATOR din istorie
accesări 948
Istoricul Thomas Weber, de la Universitatea Aberdeen, a studiat arhivele sud-americane şi a descoperit documente foarte bine conservate care atestă ex...
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *