Instanță din Germania: Butonul Like al Facebook încalcă legile germane și comunitare privind intimitatea

20:32, 10 martie 2016 | Diverse | 684 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/qQkg6

O instanță din Germania a stabilit miercuri că transferul datelor de către site-urile de comerț electronic către platforma Facebook prin intermediul butonului „Like”, fără a avea consimțământul consumatorilor, încalcă prevederile legale germane și comunitare privind dreptul la intimitate, scrie DPA.

Organizația pentru Sprijinirea Consumatorului din landul Renania de Nord-Westfalia a dat în judecată două firme care dețin site-uri de comerț electronic pentru că au transferat informații către Facebook prin intermediul butonului „Like”, fără a avea consimțământul utilizatorilor de internet.

Curtea din Dusseldorf a hotărât că cele două companii trebuie să informeze în viitor consumatorii prezenți pe site-urile lor de comerț electronic că prin apăsarea butonului „Like” adresele lor de internet IP pot fi transferate la Facebook.

„Nimeni nu știe ce face Facebook cu datele colectate”, a declarat Sabrine Petri, jurist pentru Organizația pentru Sprijinirea Consumatorului. Butonul ”Like” este folosit de Facebook pentru a instala programe foarte mici pe computerele personale ale utilizatorilor, care schițează un profil al internautului, fie că acesta are sau nu cont de Facebook.

Decizia Curții din Dusseldorf ar putea afecta companii din Germania. Facebook se confruntă deja cu o anchetă în Germania, unde Biroul Federal al Cartelului, organismul care supraveghează practicile concurențiale, verifică posibilul abuz al folosirii datelor și încălcarea legilor privind protecția confidențialității.

sursa: Agerpres

Articole relevante

S-a descoperit AUTOBIOGRAFIA celui mai mare DICTATOR din istorie
accesări 1189
Istoricul Thomas Weber, de la Universitatea Aberdeen, a studiat arhivele sud-americane şi a descoperit documente foarte bine conservate care atestă ex...
Oraşul în care poţi închiria un apartament cu 1 euro pe an. Nimeni nu ...
accesări 1251
Pare o glumă, dar există un oraş în care poţi închiria un apartament cu mai puţin de un euro pe an. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de sute de ani....
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,