Mitropolitul Bănulescu-Bodoni va fi canonizat

15:01, 13 aprilie 2016 | Cultura | 3163 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/akCex

Pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe din Moldova, au fost acceptați primii candidați spre canonizare: Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarea Agafia de la mănăstirea Cușelăuca.

Cu binecuvântarea şi susţinerea Preafericitului Patriarh Kiril, prin implicarea activă a Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, şi cu stăruinţa Preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, care este şi Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor, în urma mai multor şedinţe şi întruniri de lucru, în data de 12 aprilie, la Universitatea Ortodox-Umanistă „Sf. Patriarh Tihon” din Moscova a avut loc cea de-a 101-a şedinţă a Comisiei Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Canonizarea Sfinţilor.

În urma unui amplu raport susțint de către Preasfințitul Petru legat de viața și activitatea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarei Agafia de la mănăstirea Cușelăuca a fost luată în unanimitate decizia de a fi acceptați spre canonizare acești doi mari nevoitori ai Bisericii noastre.

Anterior, s-a comunicat că în cadrul Comisiei Sinodale sunt examinate și dosarele de canonizare a poetului și preotului militar Alexei Mateevici, Mitropolitul Gurie Grosu, părintele Sofian Boghiu și Valeriu Gafencu, supranumit „sfântul închisorilor”.

Articole relevante

Iurie Roșca în dialog cu actorul român Dorel Vișan (video)
accesări 1024
Dorel Vișan (n. 25 iunie 1937, Tăușeni, Cluj) este un actor, director și poet român. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată ga...