Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dl Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chișinău

20:47, 13 mai 2016 | Credința | 1596 vizualizări | Nu există niciun comentariu | Autor:
Adresa scurtă: http://flux.md/AtxQk

Vineri, 13 mai, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dl Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chișinău, care a venit însoțit de Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dl Dan Stoenescu.

În cadrul întâlnirii, Dl Ambasador i-a vorbit Întâistătătorului despre proiectele realizate în timpul mandatului său de 6 ani în Republica Moldova, enumerând în același timp rezultatele colaborării bilaterale.

La rândul său, Întâistătăorul a dat o apreciere deosebită activității Dl Lazurca, care și-a încheiat misiunea la Chișinău, în calitate de Ambasador  al României, fiind diplomatul cu cel mai longeviv mandat în țara noastră.

Vezi și  România, dispusă să susțină R. Moldova în crearea Oficiului de legătură NATO

Excelența Sa, Dl Marius Lazurca a fost rechemat din postul de ambasador la Chișinău, urmând să fie trimis pentru a conduce misiunea diplomatică la Budapesta.

În semn de respect și a prețuirii prieteniei pe care a manifestat-o în tot timpul aflării sale în Republica Moldova, Dl Marius Lazurca a fost decorat de către Vlădica Vladimir cu Ordinul bisericesc „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, gr. II, urându-i sănătate deplină și  realizări frumoase în domeniul de activitate al Domniei Sale.

Vezi și  Cinci lucruri despre creștinii din Israel despre care ar trebui să știm

Notă biografică: Marius Gabriel Lazurca (n. 15 martie 1971, Timișoara) este un diplomat român. Între anii 2010-2016 a îndeplinit funcția de ambasador al României în Republica Moldova. În 1996 a absolvit Universitatea din Timișoara. Între 2006-2010, Marius Lazurca a ocupat postul de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta.

sursa: Mitropolia.md

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *